Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

#survivorgr : Γιατί να μην κάνεις την δίαιτα του Survivor

H διαιτολόγος εξηγεί τι ακριβώς θα πάθεις.
Κι ενώ εσύ ονειρεύεσαι με την αφαγία, δηλαδή τη δίαιτα του Survivor να αποκτήσεις τους κοιλιακούς της Ειρήνης Παπαδοπούλου, η διατροφολόγος- διαιτολόγος Κλειώ Δημητριάδου μας εξηγεί γιατί δεν πρέπει να κάνεις τη δίαιτα του Survivor.

Δίαιτα του Survivor: Τι παθαίνει το σώμα όταν μπαίνει σε ξαφνική αφαγία;
Η πρώτη σκέψη που είναι βαθιά ριζωμένη στο μυαλό μας είναι πως αν δε φάμε θα αδυνατίσουμε. Δεν είναι όμως, τόσο απλά τα πράγματα. Δεν έχει σημασία εξάλλου, μόνο το αν θα χάσουμε βάρος, αλλά και τι βάρος θα είναι αυτό και τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Το πρώτο και αναμενόμενο σύμπτωμα είναι η πείνα. Από εκεί και έπειτα, αδειάζουν οι αποθήκες γλυκογόνου και στη συνέχεια ο οργανισμός μπαίνει σε κατάσταση επιφυλακής και ο μεταβολισμός «μπλοκάρει».
Με λίγα λόγια, ο οργανισμός περιορίζει τις καύσεις του, για να μπορέσει να αντέξει τις δύσκολες στιγμές που έρχονται, κρατώντας όση ενέργεια μπορεί για να τη διαθέσει στη συνέχεια.
Το γεγονός πως το γλυκογόνο στερεύει, σημαίνει ότι το σώμα θα χρησιμοποιήσει μυς για ενέργεια, οπότε με τη μείωση του μυϊκού ιστού (πέρα από το ζήτημα της εμφάνισης), θα επέλθει και μείωση του βασικού μεταβολισμού, με επακόλουθο την πολύ εύκολη επαναπρόσληψη βάρους.
«Η μείωση του βάρους ακόμη, είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνει και απώλεια υγρών εκτός από μυς. Αν η ασιτία συνεχιστεί, το σώμα θα «κάψει» και λίπος, αλλά αυτό θα συμβεί έπειτα από τις διαδικασίες που αναφέρθηκαν», όπως εξηγεί η ειδικός.

Σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, η αφαγία οδηγεί σε περιορισμό της συγκέντρωσης και της ενέργειας, ενώ η διαταραχή του σακχάρου είναι λογικό να ρίχνει και τη διάθεση.
«Σε παρατεταμένη βέβαια αφαγία, αναμένεται έλλειψη σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και το πιο πιθανό είναι η έλλειψη σιδήρου», τονίζε.
Αυτό αυτόματα σημαίνει τριχόπτωση, διαταραχές στην έμμηνο ρύση, μειωμένη αντοχή και πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Τέλος, ταλαιπωρείται το πεπτικό σύστημα και ειδικά το στομάχι. Μπορεί να παρατηρηθεί πρήξιμο, δυσκοιλιότητα ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το τι θα συμβεί μετά την ασιτία, όταν τελικά θα βρεθείς σε συνθήκες όπου μπορείς να φας.
Είναι δεδομένο ότι θα βάλεις γρήγορα και εύκολα βάρος. Ακόμα και αν ψυχολογικά κάποιος μπορέσει να κρατηθεί μετά από την τόσο έντονη στέρηση, σωματικά λόγω μείωσης του μεταβολισμού θα δυσκολευτεί να συντηρήσει την απώλεια που είχε.
youweekly.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια