Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο μολυσμένος αέρας ένοχος για εμφράγματα​

Μεγαλύτερη απειλή για την καρδιά αποτελεί ο μολυσμένος αέρας σε σχέση με τη χρήση ναρκωτικών, την κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης, τις ερωτικές επαφές και τις εκρήξεις θυμού.
Την καταδικαστική "ετυμηγορία" εξέδωσαν στην επιθεώρηση "Lancet", επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάσελι του Βελγίου, αφού διαπίστωσαν ότι η ατμοσφαιρική μόλυνση προκαλεί αναπάντεχα πολλές καρδιακές προσβολές.
"Μελετώντας τους παράγοντες που επιφέρουν μία καρδιακή προσβολή, διαπιστώσαμε ότι η κοκαΐνη έχει τις περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακό επεισόδιο σε ένα μεμονωμένο άτομο, όμως η μόλυνση έχει τις σημαντικότερες επιπτώσεις σε επίπεδο πληθυσμού, αφού περισσότεροι άνθρωποι εκτίθενται σε αυτή" δήλωσε ο επιστήμονας Τιμ Νάουροτ, που ηγήθηκε στης σχετικής έρευνας.
Η ομάδα του Νάουροτ συνέκρινε στοιχεία από 36 διαφορετικές έρευνες και υπολόγισε για πρώτη φορά με ποσοστά τους παράγοντες κινδύνου.
Η έκθεση στον μολυσμένο αέρα του μποτιλαιρίσματος αποδείχτηκε η πιο επικίνδυνη, αφού ευθύνεται για το 7,4% των καρδιακών προσβολών, ενώ σε δεύτερη θέση κατατάχτηκε η σωματική κόπωση με 6,2%.
Ακολούθησαν με ποσοστό 5% το αλκοόλ και η καφεΐνη, ενώ άλλοι παράγοντες κινδύνου αναδείχτηκαν τα αρνητικά συναισθήματα (3,9%), ο θυμός (3,1%), ένα βαρύ γεύμα (2,7%), τα θετικά συναισθήματα (2,4%), και η σεξουαλική δραστηριότητα (2,2%).
Η κοκαΐνη, αντιθέτως αποδείχτηκε ότι ευθύνεται μόλις για το 0,9% των καρδιακών προσβολών σε επίπεδο πληθυσμού.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια