Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παντελής ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ 1983-2016 λαϊκός τραγουδιστής

23 Νοεμβρίου 1983, Νέα Ιωνία 
Απεβίωσε: 18 Φεβρουαρίου 2016
Σαν σήμερα το μοιραίο πρωινό που έχασε την ζωή του ένας από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες της χώρας μας.
Ήταν 18 Φεβρουαρίου του 2016, όταν μαθεύτηκε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Παντελή Παντελίδη. Ένας αυτοδίδακτος τραγουδιστής με μοναδικό όπλο το ταλέντο και την κιθάρα του, έφυγε από την ζωή στα μόλις 33 του χρόνια.
Ο θάνατός του προκάλεσε πανελλήνια θλίψη μιας και ο Παντελής ήταν στο απόγειο της καριέρας του και η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του είχε φτάσει στο έπακρο.
Ο Παντελής γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου του 1983 στη Νέα Ιωνία. Είχε δύο αδέλφια, τον Τριαντάφυλλο και τον Κωνσταντίνο. Οι γονείς του, Σταύρος και Αθηνά διατηρούν πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στην ίδια περιοχή.
Σε ηλικία 11 ετών ζήτησε από τους γονείς του να του αγοράσουν μια κιθάρα και από τότε άρχισε ναπαίζει χωρίς ποτέ να κάνει μαθήματα. Ο Παντελής Παντελίδης ήταν αυτοδίδακτος.
«Δε πήγα ποτέ σε Ωδείο. Ούτε φωνητικά έκανα ποτέ , ούτε κάποιο όργανα πήγα για να μου μάθουν. Από τους γονείς μου στα έντεκα μου ζήτησα να μου πάρουν μια κιθάρα και από εκείνη την μέρα ξεκίνησε αυτό το ταξίδι», ανέφερε ο ίδιος.
Μέχρι 17 χρονών έπαιζε ποδόσφαιρο και ενώ είχε όλες τις προοπτικές να ασχοληθεί επαγγελματικά, έδωσε εξετάσεις, πέρασε σε στρατιωτική σχολή και έγινε μόνιμος στο Πολεμικό Ναυτικό. O Παντελής Παντελίδης αν και υπηρετούσε ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, τα παράτησε όλα, για να ακολουθήσει το όνειρο του, που δεν ήταν άλλο από το τραγούδι.
«Οι γονείς μου και τα αδέρφια μου ήταν δίπλα μου σε ότι αποφάσεις έχω πάρει στην ζωή μου και ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή που ήταν να φύγω από το Πολεμικό Ναυτικό που δεν επιτρεπόταν να είμαι παράλληλα με το τραγούδι. Αυτή ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πήρα και είχα την στήριξη των δικών μου», είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξη του.

«Όταν άρχισα να παρατηρώ ότι αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς ο κόσμος που άκουγε τα κομμάτια μου στο Ίντερνετ, τότε κατάλαβα ότι αυτό μπορώ να το κάνω και επαγγελματικά και έτσι έπρεπε να διαλέξω. Και επέλεξα να αφοσιωθώ και να δώσω το 100% του εαυτού μου στο κομμάτι της σύνθεσης, του στίχου και της ερμηνείας».
Το αυτοκινητικό ατύχημα ΕΔΩ
Παντελής Παντελίδης 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια