Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Melania Trump

Melania Knauss
Γέννηση: 26 Απριλίου 1970 (ηλικία 46), Νόβο Μέστο, Σλοβενία
Ύψος: 1,8 μ.
Σύζυγος: Ντόναλντ Τραμπ (νύμφ. 2005)
Εκπαίδευση: Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα
Κόμμα: Ρεπουμπλικανικό Κόμμα
Παιδιά: Μπάρρον Τρουμπ
Η Μελάνια Κνάους-Τραμπ (Σλοβενικά:Melanija Knavs) γεννήθηκε στις 26 Απριλίου του 1970 στην περιοχή Νόβο Μέστο της Σλοβενίας και είναι πρώην μοντέλο, με καθήκοντα Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, από τις 20 Ιανουαρίου του 2017. Επίσης, είναι από το 2005 η σύζυγος του μεγαλοεργολάβου και νυν Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ. Είναι η δεύτερη σύζυγος Προέδρου που δεν είναι γεννημένη στην χώρα των ΗΠΑ, μετά την Λουίζα Άνταμς, το 1825.

Τα πρώτα χρόνια
Οι γονείς της ήταν η Αμαλία και ο Βίκτωρ Κνάους, ο οποίος ήταν αντιπρόσωπος μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων και καταγόταν από το Ραντέτσε. Η μητέρα της καταγόταν από την περιοχή της Ράκα και το επάγγελμα της ήταν μοδίστρα δουλεύοντας για μια τοπική βιοτεχνία ρούχων. Η Μελάνια μεγάλωσε στην Σέβνικα και έχει άλλα δυο αδέρφια. Τον μεγαλύτερο αδερφό της δεν τον συνάντησε ποτέ καθώς ο πατέρας της ήταν κατά το παρελθόν διαζευγμένος. Η οικογένεια του πατέρα της ακολουθούσε τον Καθολικισμό αλλά αυτός δεν την βάφτισε θέλοντας να την στρέψει στον αθεϊσμό.
Η Μελάνια όμως παντρεύτηκε το 2005 σε Καθολική εκκλησία και αποδέχτηκε την Θεία ευχαριστία με τον σύζυγο της, Ντόναλντ Τραμπ. Τα φοιτητικά της χρόνια τα έζησε στην Λουμπλιάνα, όπου παρακολούθησε Σχολή Δεύτερης Ευκαιρίας στον τομέα της Φωτογραφικής και του design και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο της ομώνυμης πόλης για έναν χρόνο, όπου άφησε τις σπουδές της.

Η Μελάνια μπορεί να μιλήσει έξι γλώσσες, Σερβοκροάτικα, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά και την μητρική της γλώσσα, τα Σλοβένικα.

 Επαγγελματική καριέρα και η μετανάστευση στις ΗΠΑ
Η Μελάνια Τραμπ ασχολείται με τον μοντελισμό από την ηλικία των 5, κάνοντας την πρώτη της εμφάνιση σε διαφημίσεις στην ηλικία των 16. Στην ηλικία των 18, ήρθε σε επικοινωνία με εταιρεία μοντελισμού στο Μιλάνο. Το 1992 ήταν υποψήφια στον διαγωνισμό που έγινε στην χώρα της, μέσω
του Jana Magazine ως Η Εμφάνιση της Χρονιάς όπου εντάχθηκε στις τρεις πρώτες θέσεις.

Συνέχισε την καριέρα της σε οίκους μόδας στο Παρίσι και το Μιλάνο, μέχρι την αναχώρηση της το 1996 για να μεταναστεύσει στην Νέα Υόρκη για λογαριασμό του επιχειρηματία, Πάολο Ζαμπόλι.
 Το 1997 επιστρέφει πίσω στην πατρίδα της για κρατικούς λόγους.

Τον Νοέμβριο του 2016, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, αποκάλυψε πως η Μελάνια είχε δεχτεί να εργαστεί για 10 επαγγελματικές της δουλειές, πριν όμως δοθεί η άδεια εργασίας της. Παρόλα αυτά, ο δικηγόρος της ισχυρίστηκε πως δεν έχει γίνει επαλήθευση των απαιτούμενων αρχείων, συμπεριλαμβανομένων και το προσωπικό της διαβατήριο.
Κατά την διαμονή της στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε κάνει πολλές εμφανίσεις σε περιοδικά μόδας καθώς και στην Ευρώπη, πέρα από την χώρα της (Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία).
Έχοντας κάνει μια πολύ καλή καριέρα, κατάφερε να αποκτήσει την Πράσινη κάρτα που της επέτρεπε την παραμονή της στις ΗΠΑ από το 2001 και τα δικαιώματα του πολίτη από το 2006.

Ο γάμος με τον Ντόναλντ ΤράμπΗ πρώτη επαφή μεταξύ τους έγινε σε μια εβδομαδιαία γιορτή μόδας στην Νέα Υόρκη το 1998.
Ο Τράμπ είχε αποστασιοποιηθεί από την τότε σύζυγο του Μάρλα Μάπλς και είχε κανονίσει εκείνη την βραδιά να βγει με την Σελίνα Μίλντερφάρτ.
Ο Τράμπ πρότεινε την Μελάνια να του δώσει τον αριθμό τηλεφώνου της, και αυτή αρχικά αρνήθηκε. Αυτό όμως άλλαξε και τελικά δέχτηκε απομακρύνοντας την μεταξύ τους σχέση για ένα διάστημα. Από το 1999 όμως η σχέση τους έγινε εμφανής σε μια συνέντευξη στο The Howard Stern Show. Το ζευγάρι απέκτησε δημοφιλία από την έναρξη της εκπομπής The Apprentice που ξεκίνησε το 2004.

Ο Ντόναλντ και η Μελάνια παντρεύτηκαν το 2005 στην περιοχή Palm Beach, στην Φλόριδα. Στις 20 Μαρτίου του 2006, γεννιέται ο γιος τους Μπάρρον Γούιλιαμ Τράμπ, με το πρώτο όνομα να δίνεται από τον Ντόναλντ και το δεύτερο από την σύζυγο του. Η οικογένεια Τραμπ έμενε εξ αρχής στο πύργο Τράμπ, αλλά λόγω της εκλογής της, ο Τραμπ μετακινήθηκε στον Λευκό Οίκο και η σύζυγος του παρέμεινε στο κτίριο μαζί με τον γιο της για να τελειώσει τις σχολικές του υποχρεώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια