Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Donald Trump / Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τζον Τραμπ (Αγγλ:Donald John Trump, γεν: Νέα Υόρκη - 14 Ιουνίου 1946) είναι μεγαλοεπιχειρηματίας, πρώην τηλεπαρουσιαστής και ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από τις 20 Ιανουαρίου 2017. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με την συγγραφή, έχοντας βγάλει δυο βιβλία τα οποία είναι: Ντοναλντ Τραμπ: Πως να γίνεις πλούσιος (2004) και Γιατί θέλουμε να γίνετε πλούσιοι (2006).
Προσωπική ζωή
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο τέταρτος από τα πέντε παιδιά του Φρέντερικ και της Μέρι Άνν Μακ Λεόντ-Τραμπ.
Τα αδέρφια του είναι η Μαριάν, ο Φρέντερικ Τζ., η Ελίζαμπεθ και ο Ρόμπερτ Τραμπ. Ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Φρέντερικ Τζ. πέθανε το 1981 από αλκοολισμό, όταν ο Ντόναλντ προσπαθούσε να τον αποτρέψει από αυτό και το κάπνισμα. Ο ίδιος πάντως, όπως έχει δηλώσει, δεν πίνει.
Η καταγωγή του Ντόναλντ είναι μισή Γερμανική και μισή Σκωτσέζικη. Ο πατέρας του γεννήθηκε στο Μπρόνξ της Νέας Υόρκης, από Γερμανούς γονείς και ήταν μεσίτης. Η μητέρα του ήταν επίσης μετανάστρια από την περιοχή Τόνγκ της Σκωτίας. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1936 και μετακόμισαν στο Κουίνς για να κάνουν την οικογένεια τους.
Ο θείος του, Τζον Τζορτζ Τραμπ, ήταν καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης από το 1936 έως και το 1973 και είχε βοηθήσει στην έρευνα των ακτίνων Χ ενώ το 1943 ερευνήθηκε από το FBI για τα έγγραφα του Νίκολα Τέσλα. Ο παππούς του Ντόναλντ Τραμπ, Φρέντερικ Τραμπ, είχε γίνει γνωστός για την επιχειρηματικότητα του και ιδιαίτερα στην Ουάσινγκτον.
Η θρησκευτική συνείδηση των παλαιότερων προσώπων της οικογενείας Τραμπ ήταν Λουθηρανική αλλά οι γονείς του είχαν ασπαστεί τον Πρεσβυτεριανισμό.
Είναι απόφοιτος Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια το 1968. Απο το 1971 διευθύνει τον κληρονομημένο από τους γονείς του Οργανισμό Τραμπ, μια μεγάλη μεσιτική εταιρία που έχει επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Από το 2004 έως και το 2015 ήταν ο τηλεπαρουσιαστής της δικής του εκπομπής, The Apprentice, ενώ το περιοδικό Forbes το 2016, τον κατέταξε στην 156η θέση στους 400 πλουσιότερους των ΗΠΑ.
Εκπαίδευση
Ο Τραμπ παρακολουθούσε αρχικά τα μαθήματα στο κολέγιο Κιού-Φόρεστ μέχρι την ηλικία των 13, όπου εισήλθε στην Στρατιωτική Ακαδημία της Νέας Υόρκης φτάνοντας μέχρι τον βαθμό του Λοχαγού. Έπειτα, παρακολούθησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Φόρντχαμ για δυο έτη, μετακομίζοντας για να συνεχίσει στην Πενσυλβάνια το 1967. Ενώ είχε εκπαιδευτεί σε παράρτημα
του Αμερικάνικου Στρατού, δεν συμμετείχε στον Πόλεμο του Βιετνάμ έπειτα από ιατρικές εξετάσεις κρίνοντας τον ακατάλληλο λόγω οστεοφύτων. Πολλοί έχουν αμφισβητήσει την περίπτωση αυτή, καθώς πιστεύουν πως πρόκειται για εσκεμμένη αποφυγή.
Πολιτική
Οι πρώτες προσπάθειες του Τραμπ ξεκίνησαν με την σκέψη του να βρεθεί σε υποψηφιότητα ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, από το 1988 ακολουθώντας στα έτη 2004 και 2012. Το 2006 και το 2014, έδειξε ενδιαφέρον για την θέση του Κυβερνήτη στην Νέα Υόρκη μα έπειτα αποστασιοποιήθηκε και εκεί.

Η εκλογική του προσπάθεια το 1999
Το 1999 ήταν υποψήφιος για την θέση του Προέδρου με αντιπάλους τον Τζορτζ Μπους και τον Αλ Γκορ. Το ποσοστό επιτυχίας του ανήλθε στο 7%, έχοντας νικήσει στην Καλιφόρνια και το Μίτσιγκαν.
Απο το 2009 εως και το 2015
Ασχολήθηκε με το θέμα της κρίσης των Αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών και κυρίως με την οικονομική κρίση της General Motors που κινδύνευε με πτώχευση, αναφέροντας πως αντί να ζητάει λεφτά,θα μπορούσε να καταλήξει σε μια συμφωνία, εννοώντας για εξαγορά μετοχών που κατα το παρελθόν προσπάθησε το 2005.

Το 2012 ενεπλάκη με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών για να εισέλθει ως υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τραμπ, μέχρι ένα χρονικό διάστημα είχε κεντρίσει πολλών το ενδιαφέρον αφού μετά τις δημόσιες αμφισβητήσεις για την καταγωγή του Μπαράκ Ομπάμα είχε φτάσει σε ένα σημείο να ξεπεράσει και τον Μιτ Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης. Πάνω σε αυτό το "αδύνατο σημείο" του πρώην Προέδρου, στάλθηκαν ερευνητές για να μάθουν αν όντως υπάρχουν οικογενειακές ρίζες του, για να καταλήξουν πως δεν έχουν βρεθεί. Ωστόσο, ανακαλύφθηκε πως οι ρίζες του Μπάρακ Ομπάμα, είναι Κενυάτικες λόγω των πληροφοριών που συνέλεξαν για την καταγωγή της γιαγιάς του. Τον Σεπτέμβριο του 2016, παραδέχτηκε πως οι ρίζες του Ομπάμα είναι όντως Αμερικάνικες, αναφέροντας πως η φήμη αυτή προήλθε από την Χίλαρι Κλίντον.
Κατά την προσπάθεια του για το επιτυχές αποτέλεσμα της θέσης του Κυβερνήτη, κατηγορούσε τον Άντριου Κουόμο για αδυναμία διακυβέρνησης σε μια περιοχή που υποφέρει από υψηλή φορολογία. Μετά από δημοσκόπηση, ο Κουόμο υπερίσχυσε του Τραμπ κατά 37 πόντους.

Έχοντας ως αντίπαλο τον Τέντ Κρόυζ κατά την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών,ο Τραμπ κέρδισε με ποσοστό 44,9% έναντι του 25,1%. Ο Ντόναλντ Τραμπ όντας επικεφαλής των Ρεπουμπλικανωων στις Προεδρικές εκλογές, κέρδισε τον Νοέμβριο του 2016 την Χίλαρι Κλίντον λόγω περισσότερων εκλεκτόρων αν και είχε 2,3% λιγότερες ψήφους. Έτσι, γίνεται ο γηραιότερος και πλουσιότερος Πρόεδρος στην εθνική ιστορία της χώρας.


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια