Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σάλτσες φρούτων 🍑🍈🍓🍅

Πάνω από παγωτό ή τσίζκεϊκ, αλλά και ως συνοδευτικά για τάρτες, σαρλότ και πάβλοβες.

Κονιάκ-ρούμι-πορτοκάλι
500 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
130 ml κονιάκ
130 ml ρούμι μαύρο
1 πορτοκάλι, τη φλούδα του, κομμένη σε λεπτά κορδελάκια
Κονιάκ-ρούμι-πορτοκάλι
Βάζουμε τη ζάχαρη με 50 γρ. από το νερό σε μία κατσαρόλα και, χωρίς να ανακατεύουμε, αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να γίνει μία σκούρα καραμέλα. Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κονιάκ με το ρούμι και τη φλούδα πορτοκαλιού. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το υπόλοιπο νερό (100 γρ.) και μόλις χλιαρύνει αρκετά, το ανακατεύουμε με τα ποτά. Έπειτα τα αδειάζουμε στην καραμέλα σιγά-σιγά, προσέχοντας να μην καούμε γιατί θα πιτσιλάει έντονα. Προσοχή, αν τα ποτά δεν είναι αρκετά χλιαρά, η καραμέλα θα σφίξει και θα δημιουργηθούν σκληρά κομμάτια. Αφήνουμε να βράσει για λίγο, ανακατεύοντας έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μήλο-μπανάνα
2 μπανάνες
1 μήλο
1 λεμόνι , το χυμό του
100 γρ. μέλι
50 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
Μήλο-μπανάνα
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις μπανάνες. Τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το μήλο και βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα περνάμε από το μπλέντερ. Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.

Μπανάνα
200 γρ. μπανάνες (καθαρό βάρος)
1 λεμόνι, το χυμό του
130 γρ. ζάχαρη
130 γρ. νερό
100 γρ. μέλι
6 φύλλα λουίζας (προαιρετικά)
Μπανάνα
Κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε σε μία μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι και βράζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις μπανάνες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν, προσθέτουμε τη λουίζα και χτυπάμε στο μπλέντερ για 3-4 λεπτά. Διατηρούμε τη σος στο ψυγείο.

Ροδάκινο
2 ροδάκινα, ώριμα
400 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι, το χυμό του
1 ξυλάκι κανέλας
Ροδάκινο
Χαράσσουμε τα ροδάκινα σταυρωτά στο κάτω μέρος με ένα μαχαίρι και τα βουτάμε σε καυτό νερό για 15-20 δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να μπορεί να βγει εύκολα η φλούδα τους. Τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε στα δύο και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα προσθέτοντας τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και την κανέλα και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και τα πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι τους στο μπλέντερ.

Σμέουρο
500 γρ. σμέουρα (φραμπουάζ), πολτοποιημένα (ή έτοιμη πούλπα σμέουρου)
100 γρ. ζάχαρη
Σμέουρο
Ρίχνουμε τον πολτό σμέουρου σε μια κατσαρόλα (αν πολτοποιήσαμε φρέσκα σμέουρα, τον σουρώνουμε προηγουμένως). Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 2 λεπτά, από όταν αρχίσει ο βρασμός. Αφήνουμε τη σος να κρυώσει.

Μάνγκο
500 γρ. μάνγκο, πολύ ώριμα ( το καθαρό βάρος)
γιασεμί, μερικά φύλλα (προαιρετικά)
100 γρ. ζάχαρη
ΜάνγκοΠολτοποιούμε το μάνγκο μαζί με το γιασεμί (εφόσον το βάλουμε) και τα βράζουμε μαζί με τη ζάχαρη για 3 λεπτά, από όταν αρχίσει ο βρασμός. Σουρώνουμε και αφήνουμε τη σος να κρυώσει.

stelios parliaros

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια