Χοιρινό με μέλι

Πόσο ωραίο γεύμα.. ότι πρέπει για τραπέζι κυριακής ή για μια μέρα γιορτής!

Τι χρειάζεσαι:
1 χοιρινό μπούτι
250 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη
250 γραμμάρια Μουστάρδα
1/4 κουτάλι γλυκού γαρύφαλλο
1/4 κουτάλι γλυκού κανέλα
1 λεμόνι
150 γραμμάρια Μέλι

Πως το Φτιάχνεις:
Βράζουμε το χοιρινό για 2 μιση ώρες μέχρι να είναι έτοιμο. Αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί και στη συνέχεια το αλοίφουμε με μουστάρδα και το ψήνουμε πάνω σε σχάρα στους 200 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Περιχύνουμε κάθε 5 λεπτά από το μείγμα πάνω στο χοιρινό μέχρι που να κάνει ωραία κρούστα.

Μικρά μυστικά:
Μην φοβηθείτε το χρόνο βρασμού αν θέλετε να έχετε νόστιμο χοιρινό και καλά ψημένο..

Related Posts