Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αντικαρκινική φασίνα

Πιάστε σκούπα και φαράσι και αμυνθείτε στον καρκίνο!
Σκούπα και αθλητικά παπούτσια αποτελούν τα νέα "υπέρ - όπλα" που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη "μάχη" κατά του καρκίνου, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Σύμφωνα με έκθεση ειδικών από το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας του Καρκίνου (WCRF), 45 λεπτά ενασχόλησης με τις οικιακές εργασίες, όπως το σκούπισμα, ή με άλλες ήπιες αθλητικές δραστηριότητες, όπως το γρήγορο περπάτημα και η ποδηλασία, θα μπορούσαν να αποτρέψουν ετησίως τουλάχιστον ένα στα δέκα κρούσματα καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου.
Ενδεικτικά, αναφέρεται στην έκθεση, στη Βρετανία θα καταγράφονται κάθε χρόνο 5.500 λιγότερα κρούσματα καρκίνου του μαστού, ενώ σε ό τι αφορά τη χώρα μας ο ετήσιος αριθμός των περιστατικών θα μειωνόταν κατά 500 (στην Ελλάδα καταγράφονται κάθε χρόνο πάνω από 4.500 νέα κρούσματα καρκίνου του μαστού).
Αντίστοιχα, θα καταγράφονταν σχεδόν 12% λιγότερα κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου - το ποσοστό μεταφράζεται σε 4.500 λιγότερα κρούσματα αυτού του καρκίνου στη Βρετανία και περίπου 400 στη χώρα μας.
Όπως σημειώνει η ομάδα του WCRF, "υπάρχουν πλέον ισχυρά στοιχεία ότι η φυσική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη του καρκίνου. Ακόμη και μικρή αύξησή της μπορεί να προστατεύσει χιλιάδες ανθρώπους από τον καρκίνο.
Δεν χρειάζεται να γραφτεί κανείς σε κάποιο γυμναστήριο ή να αφιερώσει πολύ χρόνο - έστω και λίγο περπάτημα την ημέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Big Fish

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια