Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με καραμελωμένα αμύγδαλα

.
Η διαδικασία είναι απλή και πραγματικά παιχνιδιάρικη και ευχάριστη, ειδικά αν υπάρχουν παιδάκια στο σπίτι.Τα σοκολατακιά αυτά πέρα από υπέροχα σπιτικά κεράσματα, μπορούν, μέσα σε μια όμορφη συσκευασία, να αποτελέσουν και ένα δωράκι με μια πιο προσωπική πινελιά, που θα προσφέρουμε στους κοντινούς μας ανθρώπους.
Υλικά
Για τα σοκολατάκια
180 γρ μαύρη σοκολάτα 55-60 % κακάο ψιλοκομμένη (ελέγχουμε τα συστατικά για να σιγουρευτούμε ότι δεν περιέχει ζωικά παράγωγα)

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
3 κ.σ. αμύγδαλα ωμά, ολόκληρα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Αρχικά στρώνουμε ένα ταψάκι ή μια μαρμάρινη επιφάνεια με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μικρό τηγάνι, πάνω σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με τα αμύγδαλα. Αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει σιγά σιγά, χωρίς να ανακατεύουμε, κουνώντας μια – δυο φορές το τηγανάκι μας, για να απλωθεί ομοιόμορφα η ζάχαρη και να καραμελώσει. Με τη διαδικασία αυτή, ψήνονται συγχρόνως και τα αμύγδαλα.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη και γίνει χρυσαφιά, ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να καλυφθούν τα αμύγδαλα με την καραμέλα και αποσύρουμε γρήγορα από τη φωτιά.
Αδειάζουμε το μείγμα μας πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, το απλώνουμε με το κουτάλι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τα σοκολατάκια, λιώνουμε τα 2/3 της σοκολάτας σε μπεν μαρί. Βάζουμε τα 120 γρ από τα 180 γρ της σοκολάτας σε ανοξείδωτο σκεύος το οποίο το τοποθετούμε πάνω από νερό που βράζει και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τα υπόλοιπα 60 γρ. τα κρατάμε στην άκρη.
Φροντίζουμε να σκεύη μας να είναι εντελώς στεγνά και σε καμία περίπτωση να μην μπει νερό ή άλλο υγρό μέσα στη σοκολάτα.
Μόλις η σοκολάτα φτάσει στους 42 o C περίπου και λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και από το μπεν μαρί, προσθέτουμε τα 60 γρ. σοκολάτας που κρατήσαμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να λιώσει και η υπόλοιπη σοκολάτα. Δουλεύουμε τη σοκολάτα τουλάχιστον 3-5 λεπτά ακόμα (απαλά για να μη σχηματιστούν φυσαλίδες). Είναι σημαντικό να πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας γύρω στους 30-32 o C, έτσι ώστε τα σοκολατάκια μας να έχουν ωραία, γυαλιστερή εμφάνιση. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, ένα κόλπο για να καταλαβαίνουμε αν η σοκολάτα είναι έτοιμη να μπει στις φόρμες, είναι να βουτήξουμε μέσα ένα κουταλάκι και να το ακουμπήσουμε αμέσως μετά στα χείλια μας. Αν δεν το νιώθουμε ζεστό, τότε η σοκολάτα είναι έτοιμη.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε μια μια τις χριστουγεννιάτικες θήκες μας, προσέχοντας να βάλουμε ακριβώς όση ποσότητα σοκολάτας χρειάζεται για να γεμίσει η κάθε θηκούλα. Όταν γεμίσουν όλες οι θήκες, πιάνουμε τα δυο άκρα της φόρμας μας, τη σηκώνουμε 1-2 εκατοστά και την αφήνουμε να πέσει απαλά πάνω στην επιφάνεια εργασίας μας. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε να σχηματιστούν φυσαλίδες που μπορεί να χαλάσουν την εμφάνιση των γλυκισμάτων μας.
Στη συνέχεια, σπάμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ ή στο γουδί. Είναι ωραίο να κρατάνε λίγο, οπότε δεν τα αλέθουμε εντελώς.
Όσο η σοκολάτα είναι ακόμα ρευστή, πασπαλίζουμε τα σοκολατάκια με τα καραμελωμένα αμύγδαλα και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου, μακριά από υγρασία, να κρυώσουν και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Ξεφορμάρονται πανεύκολα και τρώγονται ακόμα ευκολότερα!
Μπορούμε να τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα μερικά σοκολατάκια, να τους περάσουμε κορδελίτσα και να τα κρεμάσουμε στο δέντρο σαν χριστουγεννιάτικα στολίδια!
veganinathens.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια