ΚΑΝΤΑΪΦΙ

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. κανταΐφι
300 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
150 γρ. φιστίκια Αιγίνης τριμμένα για το πασπάλισμα
300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για το σιρόπι:
600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 ml νερό
ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
50 γρ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε τα καρύδια, τη κανέλα, τη ζάχαρη, τη φρυγανιά και το γαρύφαλλο σε ένα μεγάλο μπολ με ένα κουτάλι.
Ξάνουμε το κανταΐφι πάρα πολύ καλά, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το κανταΐφι και την απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας, βάζουμε λίγη από τη γέμιση στο κέντρο του κανταϊφιού και από πάνω βάζουμε ένα κυβάκι βούτυρο.
Διπλώνουμε τα πλάγια προς τα μέσα και έπειτα τυλίγουμε σε ρολάκι, συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γεμίσει το ταψί μας.
Το υπόλοιπο βούτυρο που θα περισσέψει το λιώνουμε και το αδειάζουμε πάνω από το γλυκό μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει το γλυκό μας.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι.
Βράζουμε για 3 - 4 λεπτά, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό, πασπαλίζουμε από πάνω με τα φιστίκια Αιγίνης, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι πάνω από το καυτό κανταΐφι αφήνουμε το γλυκό για 20 - 25 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
 Γιώργος Τσούλης

Related Posts