Κλειστή πόρτα για τα ΑμεΑ στο Μαξίμου

Κλειστή βρήκαν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου άτομα με αναπηρίες, που έκαναν πορεία προς το πρωθυπουργικό γραφείο. Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να του ζητήσουν να πάρει πίσω τις περικοπές στην συντάξεις τους, κύριες και επικουρικές.
Νωρίτερα στην κινητοποίηση βρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος είπε στους συγκεντρωμένους ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να λυθούν τα δίκαια αιτήματά τους.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών με επιστολή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και προς όλη την πολιτική ηγεσία, αναφέρει ότι το μηνιαίο κόστος διαβίωσης ενός τετραπληγικού προσδιορίζεται σε περισσότερα από 3000 ευρώ ακόμα και όταν συμπαρίσταται ενεργά κάποιο συγγενικό πρόσωπο.
Απευθυνόμενοι προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό σημειώνουν: «αντιλαμβανόμαστε πως η παρούσα συγκυρία δεν μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε έστω και στοιχειώδεις παροχές που οφείλει να παρέχει ένα ευνομούμενο κράτος, ωστόσο σας καλούμε να εξαιρέσετε άμεσα τα άτομα με αναπηρία από όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και πάσης φύσεως επιδόματα»

Related Posts

1 σχόλια

14/10/16, 5:48 π.μ.

το Αρχιπέλαγος Της Ψυχής και η Αυτόνομη Μαχητική Ομάδα (για την υγεία) συμπαραστέκεται στο αγώνα των αναπήρων και στα δίκαια αιτήματα τους....
http://toarxipelagosthscyxhs.blogspot.gr/

Reply
avatar