Πέρκα με λαχανικά στο φούρνο

Μπορείς να το κάνεις με πέρκα αλλά και με οποιοδήποτε φρέσκο ή κατεψυγμένο φιλεταρισμένο ψάρι.
Όλη η νοστιμιά είναι στο ζουμάκι, που τρώγεται και με το κουτάλι, σαν νοστιμότατη ψαρόσουπα.
Υλικά
1 φιλέτο πέρκας
2 μικρά κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
1 καρότο σε λεπτές ροδέλες
1-2 ντομάτες ώριμες σε ροδέλες
2 πατάτες σε λεπτές ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
3/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πατάτες.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού, ρίγανη και το μισό ελαιόλαδο.
Βάζουμε πάνω τους το ψάρι που έχουμε από πριν αλατίσει.
Τελειώνουμε με τις ντομάτες, λίγο αλατάκι, το υπόλοιπο λεμόνι, λάδι και τη ρίγανη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
2 κ.γ. ρίγανη
To Pirouni

Related Posts