Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μόναχο

Τουλάχιστον 9 νεκροί από το αιματοκύλισμα στο εμπορικό κέντρο - Ο δράστης φώναζε "είμαι Γερμανός" και έβριζε τους ξένους
Τρόμος στο Μόναχο της Γερμανίας και παγκόσμιο σοκ, μετά από νέο μακελειό στην καρδιά της πόλης, στο εμπορικό κέντρο, Olympia-Einkaufszentrum (ΟΕΖ) στη συνοικία Μόοζαχ της Βαυαρίας.
Τρεις τουλάχιστον ένοπλοι, άνοιξαν πυρ αδιακρίτως, σε ώρα αιχμής για το εμπορικό κέντρο, Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως υπάρχουν τουλάχιστον 15 θύματα. Οι δράστες διαφεύγουν ως αυτή την ώρα με την αστυνομία της Γερμανίας να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή τους.
«Περισσότεροι δράστες» επιχειρούν στο Μόναχο, εκτιμά η αστυνομία της γερμανικής πόλης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο N24, ότι εμπλέκονται στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα απόψε σε εμπορικό κέντρο, στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου.
Οι γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονταν ήδη σε επιφυλακή μετά την επίθεση της Δευτέρας όταν 17χρονος που είχε καταθέσει αίτηση για άσυλο τραυμάτισε με μαχαίρι και τσεκούρι πέντε άτομα σε τρένο στη Βαυαρία -σε επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, χωρίς εντούτοις να έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής διασυνδέσεις του δράστη με ισλαμιστικά δίκτυα.
Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να αναζητήσουν κάπου κοντά καταφύγιο και να αποφύγουν όλους τους δημόσιους χώρους και τις λεωφόρους, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ενόπλων. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλούς αυτοκινητόδρομους βόρεια του Μονάχου.
Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Μονάχου έχει εκκενωθεί. Πλήθη επιβατών δεν ξέρουν πού να κατευθυνθούν, και πολίτες ανοίγουν τα σπίτια τους πρσοφέροντας κατάλυμα μέσω του hashtag #Offenetuer (ανοιχτές πόρτες).
 Ημιαυτόματα όπλα έφεραν οι δράστες, ενώ ένας εξ αυτών φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Tagesspiegel.
Ειδικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή του εμπορικού κέντρου κοντά στο Ολυμπιακό χωριό του Μονάχου, ενώ διακόπηκαν οι σιδηροδρομικές συνδέσεις και τα δρομολόγια τρένων, λεωφορείων και μετρό στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια