Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τηγανίτες με σιτάρι - ταχίνι - ξηρούς καρπούς

.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
150 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
2 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
400 ΓΡ. ΓΑΛΑ
2 ΑΒΓΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
100 ΓΡ. ΤΑΧΙΝΙ
1 Κ.Σ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
150 ΓΡ. ΣΙΤΑΡΙ ΒΡΑΣΜΕΝΟ
ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)

Για τη διακόσμηση:
100 ΓΡ. ΤΑΧΙΝΙ
50 ΓΡ. ΜΕΛΙ
60 ΓΡ. ΝΕΡΟ
100 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙΑ
100 ΓΡ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ
ΚΑΝΕΛΛΑ, ΚΥΜΙΝΟ, ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ (ΣΕ ΣΚΟΝΗ)
ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την καστανή ζάχαρη, το ταχίνι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε τα αβγά και το βρασμένο σιτάρι, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν χυλός.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι για pancakes βάζουμε βούτυρο και όταν λιώσει, ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα (ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε την τηγανίτα).
Αφήνουμε λίγα λεπτά να ψηθεί από κάτω, μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες, τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τις τηγανίζουμε για άλλα 2 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Για τη διακόσμηση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το τριμμένο αμύγδαλο, το τριμμένο καρύδι, το σουσάμι, την κανέλλα, το κύμινο, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι, τη ταχίνι και το νερό, μέχρι να αραιώσουν λίγο και περιχύνουμε τις τηγανίτες.
Πασπαλίζουμε με το μείγμα των ξηρών καρπών με τα μπαχαρικά και σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια