Σκυλο-λιχουδιά

Συνταγή για να φτιάξεις μόνη σου σκυλο-λιχουδιές.

Συστατικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1/2 φλιτζάνι φύτρο σιταριού
1/4 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου*
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα μήλου, χωρίς ζάχαρη
1/2 κούπα ζωμό βοδινού κρέατος

Συνταγή barbecue sauce : 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας, και 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε barbecue sauce του εμπορίου χωρίς ζάχαρη.

Συστατικά για γλασάρισμα
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας barbecue sauce

Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
- Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι σιταριού, με τη βρώμη και το φύτρο σιταριού ώστε να ενωθούν. Έπειτα ρίξτε το μείγμα του μπάρμπεκιου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
- Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα μπάρμπεκιου, μήλου και τον ζωμό κρέατος μαζί. Ανοίξτε τη ζύμη έως 3εκατ.πάχος για να ψηθούν εύκολα.
- Κόψτε τα σκυλομπισκότα στο αγαπημένο σας σχήμα.
- Ψεκάστε ελαφρά με σπρέι αντικολλητικό το ταψί σας.
- Ψήστε για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και έπειτα αποθηκεύστε τα σ ένα γυάλινο βάζο.

Για γλασάρισμα barbecue: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αυγό και τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Στη συνέχεια, αλείψτε από πάνω τα μπισκοτάκια! (πριν το ψήσιμο).

Αποθήκευση: Διατηρούνται στο ψυγείο για 2εβδομάδες και στην κατάψυξη μέχρι και 6 μήνες.

Related Posts