Χαρουπόψωμο

Χρόνος Εκτέλεσης 1 ώρα

Συστατικά
300 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
80 γρ. αλεύρι χαρούπι
160 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
300 γρ. μαύρη ζάχαρη
3 αυγά
300 γρ νερό
4 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1/4 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
10 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
½ κούπα διάφοροι ξηροί καρποί, χοντροκομμένοι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 150 βαθμούς.
Ανακατεύουμε τα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τα αυγά, το νερό, το καλαμποκέλαιο, τα μπαχαρικά και τα αρωματικά, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα για να αποφευχθεί οποιοσδήποτε σβόλος.
Ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά, μέχρι ένα μαχαίρι που τρυπάμε στο κέντρο να βγαίνει καθαρό.

Related Posts