Κουλουράκια για ερωτευμένους (Fortune cookies)

Μια διαφορετική πρόταση για δωράκι στον/την αγαπημένο σας!
Τι χρειαζόμαστε:
Για τα κουλουράκια:
  • 3 ασπράδια μικρών αβγών
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 3 κ.σ. νερό
  • 10 κοφτές κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κοφτή κ.σ. corn flower
  • 8 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
  • 4 σταγόνες εσάνς βανίλια
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας
  • μακρόστενα χαρτάκια με τα προσωπικά σας μηνύματα (βάλτε φαντασία!!! )
Για τη ροζ γκανάζ λευκής σοκολάτας:
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 100 γρ. φρέσκο γάλα
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Πώς το κάνουμε:
  1. Για τα κουλουράκια, προθερμαίνω το φούρνο στους 150 βαθμούς.
  2. Χτυπώ στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με το λάδι μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά.
  3. Προσθέτω διαδοχικά τα αρωματικά, το αλάτι, το νερό, τη ζάχαρη και κοσκινισμένο το corn flower και το αλεύρι.
  4. Όταν δέσει το μείγμα αφαιρώ από τον κάδο και το χωρίζω στα δύο.
  5. Βάφω το μισό με χρώμα ζαχαροπλαστικής και ξεκινά η δουλειά!
  6. Στη σχάρα του φούρνου βάζω λαδόκολλα- ή επιφάνεια σιλικόνης- και την περνάω με λίγο λαδάκι (με χαρτί κουζίνας)
  7. Βάζω 2 κουταλιές σούπας από το χρωματισμένο μείγμα και απλώνω σε κύκλο διαμέτρου περίπου 10 εκατοστών. Με κουταλάκι του γλυκού προσθέτω σταγόνες από το λευκό μείγμα και κάνω το επιθυμητό σχέδιο (για ιδέες συμβουλευτείτε εδώ)
  8. Ψήνω για 10 λεπτάκια ή όσο χρειαστεί μέχρι να ροδίσει η διάμετρος των μπισκότων (βάζω περίπου 4 μπισκότα κάθε φορά)
  9. Και τώρα τα δύσκολα!!! Μόλις δω και ετοιμαστούν τα μπισκότα, βάζω γάντια, ανοίγω την πόρτα του φούρνου και τα βγάζω με σπάτουλα ένα- ένα.
  10. Όσο τα μπισκότα είναι μαλακά τοποθετώ γρήγορα το χαρτάκι με το μήνυμα στη μέση, διπλώνω και φέρνω μαζί τις 2 άκρες από το ημικύκλιο που σχηματίστηκε. Βάζω το μπισκότο σε θήκες για μάφιν ώστε να κρατήσει το σχήμα του και βουρ για το επόμενο!!!
  11. ΜΗΝ βγάλετε όλα τα μπισκότα από το φούρνο γιατί θα ξεραθούν!!! Τα βγάζω ένα-ένα με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα!!
  12. Σερβίρω αφού κρυώσουν σε χρωματιστό πιάτο ή σε κουτί/ σακουλάκια!
  13. Για τη συνοδευτική γκανάζ, ζεσταίνω το γάλα και περιχύνω την κουβερτούρα αφού την έχω κόψει σε κυβάκια.
  14. Ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει λεία κρέμα και προσθέτω χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  15. Σερβίρω σε πυρίμαχο μπολ και γαρνίρω με καραμελάκια σε σχήμα καρδιάς!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Κατέληξα στη δική μου συνταγή αφού διάβασα διάφορες κυρίως ξένες συνταγές! Είναι ωραίο να βάλετε στα μηνύματα διάφορες δοκιμασίες για το ταίρι σας ή λέξεις/ φράσεις που είναι σημαντικές για τα δυο σας!!!

Related Posts