Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Ελλάδα στη Eurovision, με τραγούδι για το προσφυγικό και την κρίση

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον 61ο Διαγωνισμό της Eurovision, που θα γίνει στην Στοκχόλμη, με ένα τραγούδι το οποίο θα μιλά για το προσφυγικό και την οικονομική κρίση, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.
Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής τονίζοντας ότι φέτος δεν θα γίνει δημόσιος διαγωνισμός για την επιλογή καλλιτέχνη και τραγουδιού, καθώς τα έξοδα είναι πολλά, αλλά απευθείας ανάθεση.
Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, θα επιλεχθεί ένα κομμάτι με έθνικ στοιχεία – με βαλκανικό ή ποντιακό ήχο, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρχουν χορευτές, προκλητικές εμφανίσεις και δαπανηρά εφέ στον ημιτελικό της 10ης Μαΐου.

«Αυτά μπορούν να τα προσφέρουν άλλες χώρες και καλύτερα από εμάς. Και το σόου πάνω στη σκηνή και τις εκθαμβωτικές εμφανίσεις. Η Ελλάδα, όμως, δεν βρίσκεται και δεν βιώνει αυτή τη φάση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάμε με ένα λυπητερό τραγούδι. Αντιθέτως θα συμμετάσχουμε με ένα αισιόδοξο κομμάτι, ξεσηκωτικό, αλλά με ελληνική μελωδία και στίχο και θα μιλήσουμε για όσα ζει ο ελληνικός λαός με τα σκληρά οικονομικά μέτρα και για τον αγώνα των προσφύγων, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς στην οικουμένη» εξήγησε ο Διονύσης Τσακνής.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια