Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο θάνατος και οι πλανήτες

Ο θάνατος και οι πλανήτες
Οι πλανήτες παίζουν κάποιο ρόλο στη στιγμή και τον τρόπο θανάτου του ατόμου, αλλά αν λάβουμε υπόψη μόνο έναν πλανήτη, μία όψη ή έναν ουράνιο συνδυασμό, δεν θα βγάλουμε σωστό συμπέρασμα, μιας και είναι το αποκορύφωμα όλων αυτών των στοιχείων και μάλιστα στο σύνολό τους, που θα οδηγήσει σε μια ξεκάθαρη εικόνα. Ακόμα και τότε, όμως αν το πρόσωπο αποφασίσει να χρησιμοποιήσει την ενέργεια του θανάτου αλλιώς, θα συνεχίσει να ζει, να αναπνέει και να είναι γύρω μας για αρκετό καιρό ακόμα!
Death and the planets
Ήλιος: Ο Ήλιος μπορεί να συνδεθεί στενά με τη στιγμή του θανάτου. Τα δύο μεγάλα «πιστόλια» στους προοδευτικούς χάρτες είναι ο Άρης και ο Ήλιος. Αυτοί πυροδοτούν καταστάσεις. Με τον Ήλιο να συμμετέχει, ο θάνατος είναι η κατάληξη της ζωής ενός ατόμου που έχει καταφέρει να εκπληρώσει ό,τι η ψυχή του επιθυμούσε, και τώρα ήρθε η στιγμή να προχωρήσει. Ο θάνατος που σχετίζεται με τον Ήλιο μπορεί να είναι αργός αλλά μπορεί να είναι και γρήγορος.Συνήθως, το άτομο έχει φτάσει σε μια βαθύτερη σύνδεση της ψυχής με τον εαυτό του, πριν το πέρασμα στην επόμενη ζωή. Αυτό είναι ένα δώρο που δίνεται σε κάποιον που το κέρδισε δικαιωματικά, αφού δούλεψε σκληρά, με υπευθυνότητα, και αναλαμβάνοντας τα φορτία που ήρθε σε τούτη τη ζωή να κουβαλήσει, μαθαίνοντας ή διδάσκοντας στην ανθρωπότητα την ισορροπία του ξεχωριστού και ιδιαίτερου κάρμα του.

Αφροδίτη: Όταν κάποιος βρίσκεται σε διαδικασία θανάτου, η Αφροδίτη ή ο Δίας είναι πάντα κάπου εκεί κοντά. Και οι δύο αυτοί πλανήτες είναι «φύλακες άγγελοι» τρόπον τινά, αν και η «άλλη» πλευρά του Δία μπορεί να συμμετέχει ενεργά σε έναν θάνατο. Η Αφροδίτη υπόσχεται την απουσία ταλαιπωρίας, ή ένα πολύ σύντομο επώδυνο χρονικό διάστημα. Ο πλανήτης αυτός χαρίζει επιείκεια στον τρόπο θανάτου, και τον κάνει “εύκολο” ή ανώδυνο, συντομότερο ή ηπιότερο από ό,τι θα μπορούσε να είναι. Υπάρχει η συμμετοχή της Αφροδίτης μερικές φορές, όταν το άτομο πεθαίνει στον ύπνο του. Ο πλανήτης αυτός αποτελεί μια θετική ένδειξη, επειδή το πρόσωπο βλέπει το ταξίδι του προς το θάνατο ως κάτι όμορφο και δημιουργικό, ως ένα άνοιγμα και μια επέκταση, και όχι ως ένα τέλος, ένα οριστικό κλείσιμο ή μια απώλεια.

Άρης: Ο Άρης λειτουργεί ως «σκανδάλη» στο θέμα του θανάτου ή της επιθανάτιας εμπειρίας. Ο πλανήτης αυτός έχει άμεση σχέση με τα μαχαίρια, τα όπλα και τις πυρκαγιές. Βλέπουμε έναν ιδιαίτερα ενεργό Άρη σε πολλούς βίαιους θανάτους από πυροβολισμό. Ο Άρης εμπλέκεται, επίσης, σε βίαιους θανάτους από ατυχήματα ή αυτοκινητιστικά δυστυχήματα που σχετίζονται κατά κάποιο τρόπο με τον αθλητισμό. Ο Άρης κυβερνά τα μηχανικά πράγματα και τα μηχανήματα, και συχνά οι άνθρωποι μπορεί να χάσουν ένα δάχτυλο, ένα χέρι, ένα πόδι, ή να αποκεφαλιστούν. Ο Άρης είναι ένας από τους συγκυβερνήτες των χειρουργικών επεμβάσεων, έτσι οποιοδήποτε «Άρειο» ατύχημα μπορεί να σημαίνει μια μικρή ή μεγάλη χειρουργική επέμβαση. Δεδομένου ότι ο Άρης κυβερνά την οργή, το θυμό, την ιδιοσυγκρασία και την τεστοστερόνη, αυτοί οι επιπρόσθετοι παράγοντες μπορούν να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό αν θα υπάρξει ή όχι κάποιο ατύχημα ή θάνατος. Οι θάνατοι που σχετίζονται με τον Άρη είναι συνήθως βίαιοι και ξαφνικοί, και το άτομο μπορεί είτε να πεθάνει αμέσως (π.χ. με μια σφαίρα στο κεφάλι) είτε να καθυστερήσει μερικές ημέρες, το πολύ μία εβδομάδα. Σε όλες τις περιπτώσεις, πρόκειται για έναν θάνατο ξεκάθαρο και γρήγορο.

Δίας: Ο Δίας εμπλέκεται σε επιθετικούς καρκίνους, σχετίζεται με όγκους και λεμφώματα, καθώς και με παθήσεις που αφορούν το συκώτι. Είναι συγκυβερνήτης του ήπατος, συνδεδεμένος με το λεμφικό σύστημα, και γι΄αυτό το λόγο κάνει την παρουσία του αισθητή σε πολλές μορφές καρκίνου ή θανάτου από καρκίνο, όταν ενεργοποιείται από διέλευση ή πρόοδο. Από την άλλη πλευρά, ο Δίας είναι επίσης ένας «φύλακας άγγελος» υπό την προϋπόθεση ότι σχηματίζει καλές, μαλακές όψεις τη δεδομένη εποχή. Αν συμβαίνει αυτό, σημαίνει έναν ήπιο θάνατο, χωρίς πάλη και αγώνα. Η διέλευση είναι εύκολη και ισχύει, ακόμα κι αν το άτομο καθυστερήσει για μέρες, εβδομάδες ή ακόμη και μήνες. Με μια καλή όψη του Δία εκείνη την εποχή, το άτομο δεν υποφέρει τόσο πολύ, και θα έχει επίσης μια υπέροχη, αισιόδοξη, ανοιχτή στάση για το πέρασμά του στον επόμενο κόσμο.

Κρόνος: Ο Κρόνος είναι ο Πατέρας-Χρόνος, κι όταν ο χρόνος μας τελειώνει, αποχαιρετούμε τα εγκόσμια. Πριν έρθει όμως αυτό το τέλος και κατά τη διάρκεια της ζωής μας, βιώνουμε πολλούς μικρούς θανάτους, σε πνευματικό, συναισθηματικό και ψυχικό επίπεδο. Ο τρόπος, όμως, που θα χειριστούμε την ενέργεια του Κρόνου είναι στην ελεύθερη επιλογή του καθενός μας. Ο πλανήτης αυτός έχει σχέση με τον παρατεταμένο χρονικά θάνατο, που δεν συμβαίνει γρήγορα και ξαφνικά, αλλά αργά και με την πάροδο του χρόνου, μερικές φορές επώδυνου και εξαντλητικού. Ο Κρόνος όμως, έχει και την καλή του πλευρά, καθώς είναι ένας από τους πλανήτες που δείχνουν μακροζωία στο γενέθλιο ωροσκόπιο ενός ατόμου. Μια σύνοδος, ένα εξάγωνο ή ένα τρίγωνο μεταξύ Κρόνου και Ήλιου στο χάρτη μπορεί να δώσει μεγάλη διάρκεια ζωής, και σίγουρα είναι μια θετική ένδειξη, αν και σ΄αυτή την περίπτωση ισχύει ό,τι και γενικότερα: μελετάμε το σύνολο του γενέθλιου χάρτη.

Ουρανός: Ο Ουρανός σχετίζεται με χειρουργικές επεμβάσεις και ατυχήματα. Συνήθως τα ατυχήματα είναι παράξενα και ασυνήθιστα, και μπορεί να προέρχονται από ελεύθερη πτώση, bungee jumping, ή μπορεί κάποιος να χάσει τη ζωή του κάνοντας σκι πέφτει με ταχύτητα πάνω σ΄ένα δέντρο. Είναι το είδος εκείνο των καταστάσεων που δεν θα περίμενε κανείς ότι μπορούν να δημιουργήσουν κάποιο ατύχημα. Ο Ουρανός κυβερνά επίσης τα αεροπλάνα και τις πτήσεις, τους κεραυνούς και τον ηλεκτρισμό. Οι χειρουργικές επεμβάσεις συγκυβερνώνται -εκτός από τον Άρη – και από τον Ουρανό, που μπορεί να φέρει ένα αλλόκοτο τροχαίο ατύχημα ή μια απροσδόκητη χειρουργική επέμβαση, ακόμα και εξαιτίας αυτού του τροχαίου. Ένας θάνατος που σχετίζεται με τον Ουρανό είναι πάντα ξαφνικός, καθώς με τον πλανήτη αυτό δεν υπάρχει καμία αργοπορία, καμία καθυστέρηση και καμία παράταση.

Ποσειδώνας: Οι θάνατοι από ναρκωτικές ουσίες, από βακτήρια που τρώνε τη σάρκα, από κάποιον φονικό ιό, ή από υπερβολική δόση φαρμάκων εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Ποσειδώνα. Επίσης, και τα ατυχήματα που οφείλονται σε πνιγμό. Όταν συμβαίνουν ατυχήματα στο νερό, συναντάμε πάντα τον Ποσειδώνα και τον Άδμητο τη δεδομένη στιγμή. Φυσικά, υπάρχει και ο θάνατος από πνιγμό λόγω υγρού στους πνεύμονες, λόγω ασφυξίας, χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, άσθματος, βρογχίτιδας, πνευμονίας και εμφυσήματος, καταστάσεις που κυβερνώνται, επίσης, από τον Ποσειδώνα. Οτιδήποτε έχει να κάνει με το νερό μέσα ή έξω από το σώμα μας είναι η βάση της λειτουργίας του Ποσειδώνα. Έτσι, το αίτιο που σκοτώνει κάποιον, θα μπορούσε να είναι ακόμα και μια πλημμύρα. Ή μια πλημμύρα ενός υγρού, όπως το αίμα στο περικάρδιο που μπορεί να προκαλέσει το σταμάτημα της καρδιάς. Επίσης, οι θάνατοι ή οι καταστάσεις πολύ κοντά στο θάνατο που σχετίζονται με τον Ποσειδώνα, έχουν πάντα έναν μανδύα μυστηρίου γύρω τους, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις, κανείς δεν ξέρει πώς συνέβη το μοιραίο ή από τι μπορεί να πέθανε το πρόσωπο. Οι άνθρωποι με ενεργό Ποσειδώνα κατά τον χρόνο θανάτου τους, μπορεί να πεθάνουν στον ύπνο τους, ή να βιώσουν έναν ασφυκτικό θάνατο. Ένα ωραίο τρίγωνο, όμως, μεταξύ Ήλιου και Ποσειδώνα θα σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα ένα ήσυχο, απαλό πέρασμα στον άλλο κόσμο, κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Πλούτωνας: Ο μετασχηματισμός «ανήκει» στον Πλούτωνα. Οι «πλουτώνιοι» θάνατοι είναι γρήγοροι, τελεσίδικοι και δεν είναι πάντα «ωραίοι θάνατοι». Περιλαμβάνουν συνήθως καθολικά τραύματα στο σώμα, ή είναι δύσκολο έως αδύνατο να προσδιοριστεί το αίτιο. Οι θάνατοι που σχετίζονται με τον Πλούτωνα μπορεί να είναι βίαιοι, όπως μια καρδιακή προσβολή που έρχεται από το πουθενά, χτυπά με την ταχύτητα τριαξονικού, και δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτα για να σωθεί το πρόσωπο αυτό. Η καρδιά μπορεί στην κυριολεξία να «εκραγεί». Ή, μια αορτή μπορεί να «σκάσει» και το πρόσωπο να αιμορραγεί μέχρι θανάτου για μερικά μόλις λεπτά. Επίσης, μια ακατάσχετη αιμορραγία ή ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που οδηγούν άμεσα στο θάνατο. Παρά ταύτα, η σύνοδος, το εξάγωνο ή το τρίγωνο ανάμεσα στον Πλούτωνα και τον Ήλιο είναι σημάδι μακροζωίας, αν και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το σύνολο του χάρτη για πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Χείρων: Ο Χείρωνας είναι ενεργός συχνά, όταν παρουσιάζεται στο άτομο μια ασθένεια, που τον ωθεί να μάθει σε μεγαλύτερο βάθος τον εαυτό του ή τους άλλους. Γύρω στην ηλικία των 50 πολλοί άνθρωποι ασθενούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι «τιμωρούνται» ή ότι είναι «κακοί». Υπάρχει ένα είδος κρυφής ευλογίας μέσα στην ασθένεια και ο Χείρων λειτουργεί σαν μια ταχεία διαδικασία, που πετυχαίνει μέσω αυτής της ασθένειας την πνευματική εξέλιξη ενός ατόμου. Ο θάνατος που σχετίζεται με τον Χείρωνα μπορεί να είναι γρήγορος και σπλαχνικός ή να «σέρνεται» αενάως, και πάντως πολλά εξαρτώνται από την όψη του με τους άλλους πλανήτες.

Βόρειος & Νότιος Δεσμός: Οι Δεσμοί της Σελήνης αφορούν στενά τη διαμόρφωση ή τη διάλυση δεσμών και συνδέσεων. Πρόκειται για συνδέσεις με άλλους ανθρώπους, τόπους, συλλόγους, ομάδες, εταιρείες (ίσως την εταιρεία που απασχολείται ένα άτομο) και, ενδεχομένως, τη χώρα στην οποία ζει. Το άτομο κόβει τους παλιότερους δεσμούς του και δημιουργεί νέους.
Ο Βόρειος Δεσμός αφορά τη δημιουργία νέων δεσμών. Αυτό μπορεί να εκληφθεί ως ένας μικρός «θάνατος» και ένα πέρασμα σε μια πιο αιθέρια υπαρξιακή κατάσταση.
Ο Νότιος Δεσμός αφορά συνδέσεις με παλιά και γνώριμα μέρη, ανθρώπους ή πράγματα, και είναι ενεργός σε έναν γάμο, ένα διαζύγιο, μία γέννηση, έναν θάνατο, καθώς και στη δημιουργία μιας σύμπραξης ή στη διάλυσή της.

Άδης: Ο Άδης είναι ο πλανήτης της αποσάρθρωσης και της διάλυσης. Έτσι, μπορεί να μετατρέψει την κακοφορμισμένη μάζα των συσσωρευμένων άσχημων συναισθημάτων και βιωμάτων σε μια χρόνια ασθένεια, αναγκάζοντας το άτομο να χειριστεί τα θέματά του με έναν τρόπο άμεσο και ευθύ. Αν δεν το κάνει, θα πεθάνει από μια χρόνια ασθένεια. Η άλλη πλευρά του Άδη είναι η ίαση, μέσω αρχέγονων τελετουργικών θεραπειών, που μπορεί να βοηθήσει το άτομο να σωθεί και να επανέλθει στην τροχιά της ζωής. Ένας θάνατος που σχετίζεται με τον Άδη είναι πολύ αργός και βασανιστικός, και μπορεί να χρειαστεί μια δεκαετία ή και περισσότερο για να διαβρώσει και να διαλύσει τα τοιχώματα, τα κύτταρα, τα οστά του σώματος. Το AIDS, για παράδειγμα, είναι μια ασθένεια Άδη.

Άδμητος: Για εκείνους που τους αρέσει να καταπνίγουν τα σκληρά τους συναισθήματα, τα σκληρά χτυπήματα της ζωής, την πικρία τους, την κακή τους τύχη, τους τραυματισμούς, υπάρχει ο Άδμητος, ο οποίος έχει και μια συγγένεια με τη Σελήνη καθώς θεωρείται συχνά το άλλο σύμβολο της μητέρας. Ο Άδμητος αφορά, επίσης, το υποσυνείδητό μας. Στην πιο μακάβρια μορφή του, τα τέρατα και οι σκιές μέσα μας αντανακλώνται στον συγκεκριμένο πλανήτη. Πολύ συχνά, ένας ισχυρός Άδμητος στο γενέθλιο χάρτη μπορεί να σημαίνει ένα πολύ πρώιμο «τραύμα» στη ζωή – ειδικά στη μήτρα – που είναι σε θέση να αμαυρώσει ολόκληρη τη ζωή του ατόμου. Οι θάνατοι που σχετίζονται με τον Άδμητο μπορούν να προκληθούν μέσω υπερβολικής δόσης φαρμάκων ή ουσιών, εισπνοής δηλητηριωδών αερίων ή δηλητηρίασης από πόσιμο νερό, οδηγώντας το άτομο στην ασθένεια και τελικά στο θάνατο. Ο Άδμητος σχετίζεται με τα κρυμμένα, δηλητηριώδη συστατικά στο καθημερινό μας περιβάλλον που μπορούν δυνητικά να μας σκοτώσουν. Ο Άδμητος σημαίνει είναι ένας αργός και σταδιακός θάνατος από δηλητηρίαση, που μπορεί να χρειαστεί χρόνια, αν όχι μια δεκαετία, για να ολοκληρωθεί. Το άτομο πάσχει και χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου, αν η πηγή της δηλητηρίασης δεν εντοπιστεί. Ένα πρόσωπο που δηλητηριάζεται σιγά-σιγά από αρσενικό που βρίσκεται στη διατροφή του σε καθημερινή βάση, είναι ένα καλό παράδειγμα, και συνοδεύεται από πόνο στο ήπαρ και μεγάλη ταλαιπωρία, αργή και ανελέητη.

Poseidon: Αυτός ο πλανήτης εμπλέκεται πολύ συχνά σε μια όψη θανάτου.Η παρουσία του Poseidon την ώρα του θανάτου, κάνει τη στιγμή ιδανική για το κλείσιμο μιας πόρτας και το άνοιγμα μιας άλλης, καινούργιας. Ο Poseidon ήταν ο θεός του ωκεανού και μπορεί να παρομοιαστεί ως μια υψηλότερη πνευματική οκτάβα του Ποσειδώνα. Οι άνθρωποι που έχουν ενεργό Poseidon τη στιγμή που πεθαίνουν, έχουν δει την προσωπική τους αλήθεια. Με τον θάνατο, και κατά τη διάρκεια της διέλευσής του, λαμβάνουν φωτισμό. Ο Poseidon μπορεί να είναι ενεργός σε αργούς, σταδιακούς θανάτους. Και όταν το αναπόφευκτο τέλος έρθει, αυτός ο πλανήτης βοηθά την ψυχή του ανθρώπου να απελευθερωθεί μ΄έναν τρόπο απίστευτο.
asteriskos.wordpress.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια