Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συμπεριφορά προς τα Άτομα με Αναπηρία

Η αμέλεια και η αδιαφορία απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία, δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες για διευκόλυνση της ζωής τους.
Οι μετακινήσεις της συγκεκριμένης μερίδας ατόμων, είναι ένας από τους τομείς, όπου πάσχει η χώρα μας.
Το πρόβλημα ξεκινάει μεν από το σχεδιασμό και τη δομή του αστικού οδικού δικτύου, ωστόσο ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης βαραίνει και όλους τους ασυνείδητους συμπολίτες μας.
Πεζοί 
Ο κακός σχεδιασμός και η παράνομη στάθμευση των Ι. Χ. αυτοκινήτων αποτελεί ουσιαστικά το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια για τις μετακινήσεις τους.
Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να γίνει κατανοητό, πως οι ράμπες , οι οποίες τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε όλα τα πεζοδρόμια, είναι η μοναδική διάβαση αυτών των ανθρώπων.
Η στάθμευση μπροστά από αυτές απαγορεύεται ρητά από τον ΚΟΚ, ενώ ουσιαστική παραβίαση των δικαιωμάτων μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία αποτελεί και η στάθμευση επάνω στα πεζοδρόμια από κάποιους ανεγκέφαλους.
Γιατί, αν η παράνομη στάθμευση επιδεικνύει ανευθυνότητα, οι παραπάνω περιπτώσεις αποτελούν χαρακτηριστικές ενδείξεις παράνοιας.
Αυτοκίνητα 
Οι οδηγοί, τα Άτομα με Αναπηρία αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο, αφού και αυτοί με τη σειρά τους συναντάνε καθημερινώς απροσπέλαστα εμπόδια.
Η προσπάθεια ενός τέτοιου ανθρώπου να μετακινηθεί με αυτοκίνητο είναι άξια θαυμασμού. Δυστυχώς, όμως, η αντιμετώπισή τους από μία μεγάλη μερίδα άλλων οδηγών είναι εξοργιστική.
Σε πολλές οδούς θα έχετε παρατηρήσει θέσεις στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμεΑ διακριτές μέσω της ειδικής σήμανσης.
Θυμηθείτε, πως η κατάληψη αυτών των θέσεων είναι απαράδεκτη ενέργεια και δυσκολεύει ακόμη περισσότερο έναν ανάπηρο.
Στην περίπτωση δε που οι θέσεις στάθμευσης είναι κάθετες, θα πρέπει να αφήνετε τουλάχιστον 1 μέτρο απόσταση από το αναπηρικό αυτοκίνητο, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιβίβαση - αποβίβαση του οδηγού.
Οι μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν πάνω στα πεζοδρόμια δεν εμποδίζουν μόνο τα άτομα μειωμένης κινητικότητας, αλλά και τους ηλικιωμένους, μανάδες με βρεφικά αμαξίδια και γενικά όλους τους πεζούς όταν προσπαθούν να περάσουν, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να διασχίσουν το δρόμο.
ισοτιμία

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια