Παστουρμαδόπιτα

Χρόνος Εκτέλεσης 50 λεπτά
Συστατικά
8 φέτες παστουρμάς
200 γρ. κασέρι τριμμένο
2 μέτριες ντομάτες
2 φύλλα σφολιάτας
1 κ.σ. θυμάρι
λίγο λάδι για άλειμμα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
πιπέρι
1 κρόκο αυγού αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Μέθοδος Εκτέλεσης
Αφαιρούμε το τσιμένι (το γύρω-γύρω) από τον παστουρμά και τον ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τον βάζουμε σε ένα μπολ.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση. Τις στύβουμε σε ένα μικρό μπολ να φύγουν τα ζουμιά και τα σπόρια τους. Αφήνουμε το μπολάκι στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το μαιντανό και τα βάζουμε στο μπολ με τον παστουρμά. Βάζουμε τυρί και πιπέρι, το θυμάρι και ανακατεύουμε..
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο. Στρώνουμε στον πάτο πολύ προσεχτικά το ένα φύλλο σφολιάτας.
Από πάνω βάζουμε το μείγμα με τον παστουρμά ομοιόμορφα, απλώνοντας καλά , (αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες απο την σφολάτα για να κολήσει η άλλη από σφολιάτα από πάνω)
Αλοίφουμε με τον κρόκο γύρω-γύρω την σφολιάτα .
Πάνω από αυτό βάζουμε το άλλο φύλλο της σφολιάτας και πατάμε καλά να κολήσουν οι άκρες και να μην φύγει η γέμιση στο ψήσιμο .
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα μας.

Tip
Τα ζουμιά της ντομάτας μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για κάποια σάλτσα γιατί σε αυτή τη συνταγή δεν τα χρειαζόμαστε!
akis petretzikis

Related Posts