Ελιόπιτες

Υλικά:
για το φύλλο:
6 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι λάδι
3 κουταλάκια μπέικιν
χυμό 1-2 πορτοκαλιών
για τη γέμιση:
Ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
λίγο κρεμμύδι
λίγο δυόσμο
λίγο λάδι

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την ζύμη:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό από τα πορτοκάλια και την πορτοκαλάδα με το ανθρακικό λίγη - λίγη, και ζυμώνουμε, ώστε να γίνει μια ζύμη που να μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο.
Γέμιση:
Ανακατεύουμε τις ελιές ψιλοκομμένες, το ψιλοτριμμένο κρεμμύδι, τον δυόσμο και λίγο λάδι.
Ανοίγουμε μικρά φύλλα με τη ζύμη μας και βάζουμε μέσα λίγη γέμιση.
Στη συνέχεια τα τυλίγουμε σε ρολάκια και κλείνουμε τις άκρες τους στρίβοντας ελαφρά προς τη μια πλευρά.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα!

Related Posts