Σοκολατίνες με αχλάδι 🍐🍐🍐

Θερμοκρασία 200 °C
Χρόνος Ψησίματος20'
Λίστα Συστατικών
Για το μείγμα του κέικ:
  • 130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 130 γρ. Βιτάμ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Μία πρέζα κανέλα
  • ½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 6 αυγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση:
  • 200 γρ. ξυσμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ. Βιτάμ
  • 3 κουταλιές ρούμι
  • 1-2 αχλάδια
Πώς να το φτιάξετε:
  1. 1Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C και στρώσε ένα ρηχό ταψάκι 25x35 εκ. με λαδόκολλα αλειμμένη με Βιτάμ.
  2. 2Λιώσε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί. Επίσης, χτύπα σε ένα μπολ το Bιτάμ με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και, όταν το μείγμα αφρατέψει, πρόσθεσε το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού, μετά τους κρόκους έναν-έναν και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα.
  3. 3 Χτύπα σε μαρέγκα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και πρόσθεσέ τα μαζί με το αλεύρι στο μείγμα ανακατεύοντας.
  4. 4Άπλωσε στη συνέχεια ομοιόμορφα το μείγμα για τις σοκολατίνες με αχλάδi στο ταψάκι, και ψήσ’ το για 20 λεπτά στο φούρνο.
  5. 5Ξεφόρμαρε το κέικ σε μια λαδόκολλα πασπαλισμένη με ζάχαρη, αφαίρεσε τη λαδόκολλα όπου ψήθηκε το κέικ, και άφησε αυτό το τελευταίο να κρυώσει για 2 ώρες, προτού το κόψεις σε δύο λωρίδες.
  6. 6Για να γεμίσεις τώρα τις σοκολατίνες με αχλάδi, βάλε σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα, τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη, το Bιτάμ και το ρούμι, ανακατεύοντας ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  7. 7Αφού το μείγμα κρυώσει, άπλωσε λίγη ποσότητα στις λωρίδες κέικ, βάλε πάνω τα αχλάδiα καθαρισμένα και κομμένα, ξανά σοκολάτα, από πάνω την άλλη λωρίδα κέικ (σαν σάντουιτς) και τέλος άπλωσε την υπόλοιπη σοκολάτα γύρω από το κέικ.
  8. Όταν πήξει η γέμιση, μπορείς να σερβίρεις το γλυκό.

Related Posts