PULLUM FRONTONIANUM (Κοτόπουλο a la Fronto) ₪₪

Συστατικά:
1 φρέσκο κοτόπουλο (περίπου 1-1,5 κιλό)100ml λάδι
200ml Liquamen, ή 200ml κρασί + 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
1 πράσο
φρέσκο άνηθο, Saturei, κόλιανδρο, πιπέρι για τη γεύση
και πολύ λίγο Defritum
Defritum: βρασμένος μούστος ή παχύ πετιμέζι
Liquamen: σάλτσα από παστό ψάρι. Πιθανό υποκατάστατο του αλατιού

Οδηγίες:
Αρχίστε να τηγανίζετε το κοτόπουλο στο λάδι προσθέτοντας σταδιακά το κρασί με το αλάτι, το πράσο, τον άνηθο, το Saturei, τον κόλιανδρο.
Αφήστε τα να ψηθούν για μια ώρα περίπου στους 220 βαθμούς στον φούρνο.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, γαρνίρετε ένα πιάτο με Defritium και σερβίρετε το κοτόπουλο αφού προσθέστε το τριμμένο πιπέρι.

Related Posts