Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ερμιόνη, Μωϋσής, Ροζαλία, Ρόζα, Ωκεανία, Ωκεάνης χρόνια πολλά

ΕΡΜΙΟΝΗ (Ερμιόνη, Ερμίνα)
ΜΩΥΣΗΣ (Μωϋσής, Μωϋσία, Μωσής, Μωσία)
ΡΟΖΑΛΙΑ (Ροζαλία -Αγία Καθολικών- , Ρόζυ, Ρόζα)
ΩΚΕΑΝΙΣ (Ωκεανία, Ωκεανή, Ωκεανίς)
ΩΚΕΑΝΟΣ (Ωκεανός, Ωκεάνιος, Ωκεάνης)...

Ερμιόνη
Η μοναχοκόρη του Μενελάου και της Ελένης. Έξυπνη, έχει έφεση τις θετικές επιστήμες. Δεν πιστεύει σε απόλυτες αξίες. Ισορροπημένη, είναι ευτυχισμένη μόνο όταν βρίσκεται σε πολιτισμένο περιβάλλον.

Μωϋσής
Η ετυμολογία του ονόματος Μωυσής αποτελεί αμφιλεγόμενο ζήτημα μεταξύ των μελετητών. Στην εβραϊκή, Μωυσής σημαίνει «Αυτός που Ανασύρθηκε, που Σώθηκε από το Νερό» αλλά και «Εκείνος που Ανασύρει» (καθώς η ρηματική μορφή του ονόματος είναι ενεργητική, πιθανόν για να δοθεί έμφαση στο έργο που επρόκειτο να κάνει ο Μωυσής). Ο ιστορικός Φλάβιος Ιώσηπος ισχυριζόταν ότι το όνομα αυτό αποτελούσε συνδυασμό δύο αιγυπτιακών λέξεων που σημαίνουν «νερό» και «σωσμένος»[1]. Παρόμοια και σήμερα, ορισμένοι μελετητές πιστεύουν ότι το όνομα Μωυσής έχει αιγυπτιακή προέλευση αλλά ότι πιθανότατα σημαίνει «Γιος, Παιδί». Αυτός ο ισχυρισμός βασίζεται στο γεγονός ότι η λέξη «Μωυσής» είναι ομόηχη με μερικά αιγυπτιακά ονόματα, όπως για παράδειγμα το όνομα Ραμσής. Εντούτοις, η ακριβής προφορά είτε της αρχαίας εβραϊκής γλώσσας είτε της αιγυπτιακής δεν είναι πλέον γνωστή και συνεπώς δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα με βεβαιότητα.
Ρόζα
Σημαίνει στα λατινικά «τριαντάφυλλο». Και είναι ένα τριαντάφυλλο, που συχνά αργεί ν' ανθίσει, γιατί η τύχη δεν της είναι πολύ ευνοϊκή στα νεανικά της χρόνια. Έχει πολλά ενδιαφέροντα, κυκλοθυμικό χαρακτήρα κι είναι πολύ συνδεδεμένη με τα παιδιά της.
Ρόζα
Ρόζα, το όνομά σου στα λατινικά σημαίνει τριαντάφυλλο, για αυτό και εσύ είσαι τόσο όμορφη, ιδιαίτερη αλλά και περιζήτητη. Όταν τα πράγματα γύρω σου δεν γίνονται έτσι όπως θα θελες, τότε βγάζεις τα αγκαθάκια σου και γίνεσαι αρκετά σκληρή και απόλυτη. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 6 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία πολύ ευχάριστη, διασκεδαστική αλλά και κοινωνική γυναίκα. Όπου και να βρεθείς, θα πιάσεις αμέσως την κουβέντα και θα ανταλλάξεις απόψεις, γρήγορα θα ξεκινήσεις νέες φιλίες, για αυτό και ο κοινωνικός σου κύκλος είναι αρκετά μεγάλος. Η προτεραιότητα της ζωής σου δεν είναι η δουλειά και τα λεφτά, αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις, για αυτό και μπορείς να κάνεις αρκετούς συμβιβασμούς προκειμένου να διατηρήσεις την ισορροπία στη σχέση σου με τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν. Έχεις καλλιτεχνικά ταλέντα, σου αρέσει η μουσική, το θέατρο, ο χορός και κάθε δραστηριότητα μέσα από την οποία μπορείς να εξωτερικεύεις τα συναισθήματά σου!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια