Τα κυδώνια του φθινοπώρου

"Μήλος της Αφροδίτης" ονομαζόταν το κυδώνι στην αρχαιότητα καθώς το δέντρο ήταν αφιερωμένο στην εν λόγω θεά.

Σήμερα τα κυδώνια είναι κάπως παραγνωρισμένα, καθώς έχουν πολύ μικρή ανάμειξη στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Και όμως, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι η καλύτερη εκδοχή τους είναι στην κατσαρόλα με λευκά κρέατα.
Δοκιμάστε χοιρινό ή κοτόπουλο στην κατσαρόλα με κυδώνια, ίσως και πατάτες, και μυρωδικά. Αξεπέραστο!
Εννοείται ότι τα καθαρίζουμε από τη φλούδα και τα κουκούτσια.
Μετά το ψήσιμο, η σάρκα τους γίνεται πολύ μαλακιά και στο στόμα μένει η δροσιά του φρούτου με τη γλυκόξινη γεύση, ενώ στο οργανισμό η βιταμίνη C που περιέχει.
Ο χυμός του κυδωνιού είναι κατάλληλος για παιδιά καθώς είναι εύγευστος και υγιεινός.
Θα το δοκιμάσω και αυτό.
popular

Related Posts