Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κρέμα από τριαντάφυλλο για το μωρό

Το τριαντάφυλλο αρέσει σε όλους και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός αυτό αφού διαθέτει απίστευτο άρωμα που ηρεμεί και λειτουργεί καταπραϋντικά σε κάθε ρουθούνι.
Δεν είναι όμως το μόνο θετικό που διαθέτει το τριαντάφυλλο.
Γι' αυτό και το ροδόνερο διατίθεται ευρέως στην αγορά.
Σε ό,τι αφορά το μωρό σας μία σταγόνα και μόνο μπορεί να κάνει θαύματα στο δερματάκι του αλλά και στην ψυχολογία του, αν για κάποιο λόγο το μωρό κλαίει συνέχεια και έχει ένταση και εκνευρισμό.

Το αιθέριο έλαιο από τριαντάφυλλο επειδή διαθέτει πάνω από 500 ενεργά συστατικά (ναι, καλά διαβάσατε) είναι πολλαπλά ευεργετικό. Επειδή είναι πλούσιο σε λινολενικό οξύ και βιταμίνη C, χαρίζει εξαιρετικά αποτελέσματα σε δέρματα, ειδικά όταν αυτά είναι ταλαιπωρημένα. Αν το μωρό σας για παράδειγμα, έχει παρουσιάσει έκζεμα, δεν υπάρχει λόγος να βάλετε κάτι χημικό που δεν γνωρίζετε κατά πόσο θα επηρεάσει το ph του δέρματός του. Μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω στο έκζεμα λίγο ροδέλαιο και μέσα σε λίγες ώρες θα διαπιστώσετε πως αυτό θα έχει εξαφανιστεί. Και αυτό γιατί το ροδέλαιο βοηθά σημαντικά στην αναδόμηση των κυττάρων. Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο που το αιθέριο έλαιο από τριαντάφυλλο χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική επιστήμη. Έχει διαπιστωθεί πως έχει αιμοστατικές και βακτηριοκτόνες ιδιότητες ενώ επιδρά θετικά στην ψυχολογία, ειδικά ενός μικρού παιδιού καθώς είναι αγχολυτικό, αντικαταθληπτικό και χαλαρωτικό. Για την καθημερινή χρήση, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ροδόνερο που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας με την παρακάτω συνταγή. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

Μισό φλιτζάνι καθαρό οινόπνευμα που θα αφήσει τις ιδιότητες και τους χυμούς του τριαντάφυλλου να βγουν προς τα έξω, δύο φλιτζάνια ροδοπέταλα που μόλις έχετε κόψει και τέσσερα φλιτζάνια αποσταγμένο νερό. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο βάζο που έχει καπάκι που κλείνει αεροστεγώς και το βάζετε στον ήλιο για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Συχνά, αν μπορείτε και καθημερινά, θα πρέπει να ανακατεύετε το μείγμα. Όταν ολοκληρωθεί η εβδομάδα, ανοίγετε το βάζο, σουρώνετε σε ένα φίλτρο του καφέ το υγρό και το βάζετε στο ψυγείο σε ένα βάζο που επίσης κλείνει αεροστεγώς. Το χρησιμοποιείτε κάθε φορά που θέλετε το μωρό σας να ηρεμήσει ή διαπιστώνετε πως έχει κάποιον ερεθισμό ή έκζεμα στην επιδερμίδα του. Όμως, στη δεύτερη περίπτωση το χρησιμοποιείτε σε μικρή ποσότητα καθώς δεν θέλετε να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα αφού το μείγμα που έχει φτιάξει, περιέχει οινόπνευμα.
mothersblog

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια