Πίτα σφολιάτα με τομάτες

Εύκολη
30 – 45 min.
Συστατικά:
200 γρ. κομμένο ανθότυρο
2 αυγά
3 κουταλιές γάλα
200 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 κουταλάκι μουστάρδα
¾ του φλιτζανιού Βιτάμ Culinesse
2 ξεφλουδισμένες σφιχτές τομάτες
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
Ρίγανη
1 ματσάκι ψιλοκομμένη ρόκα
200 γρ. κατεψυγμένη ζύμη σφολιάτα
1 κ.γ. Knorr extraγεύση ζωμός σε κόκκους λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι

Πώς να το φτιάξετε
1 Άνοιξε τη σφολιάτα σε φύλλο, στρώσ’ την απαλά σε μια φόρμα για τάρτες και ψήσ’ την έτσι άδεια για 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
2Χτύπα στο μίξερ το ανθότυρο, το γάλα, τα αυγά, τη μουστάρδσ, αλάτι και πιπέρι, πρόσθεσε την παρμεζάνα και ανακάτεψε.
3Πασπάλισε με το ζωμό λαχανικών και σόταρε με το Βιτάμ (κράτα 1 κουταλιά για αργότερα) τη ρόκα και τα μανιτάρια.
4Ανακάτεψε το μείγμα των τυριών με το μείγμα των λαχανικών, άπλωσε τη γέμιση στη μισοψημένη ζύμη και από πάνω άπλωσε τις φέτες τομάτας.
5Ρίξε πάνω στην πίτα σφολιάτα με τομάτες λίγη ρίγανη και την κουταλιά Bιτάμ που φύλαξες, και ψήσε τη σφολιάτα για 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.

Θερμοκρασία 200 °C
Χρόνος Ψησίματος20'

Related Posts