Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα κινητά τηλέφωνα προστατεύουν από το Alzheimer

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια υποδεικνύει ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων μπορεί πιθανόν να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων επιπτώσεων της νόσου Alzheimer, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.
Μετά από μακροχρόνια έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα, ποντίκια που έπασχαν από Alzheimer εμφάνισαν το ίδιο καλή επίδοση σε νοητικά τεστ και τεστ μνήμης σε σχέση με υγιή ποντίκια, σημειώνουν οι ερευνητές στο περιοδικό ‘Journal of Alzheimer's Disease.’ 
Τα αποτελέσματα αποτέλεσαν έκπληξη και υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσουν σε ανάπτυξη μη παρεμβατικών και μη φαρμακευτικών θεραπειών για το Alzheimer, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Gary Arendash, από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριδας. Δήλωσε ότι περίμενε πως η έκθεση στα κινητά τηλέφωνα θα αύξανε την επίπτωση της άνοιας.

Αντίθετα, τα ποντίκια φάνηκε να προστατεύονται στην περίπτωση που η έκθεση στα κινητά τηλέφωνα ξεκινούσε στην αρχή της ενήλικης ζωής, ενώ αν η έκθεση στα κινητά τηλέφωνα άρχιζε μετά την εμφάνιση βλάβης στη μνήμη, αναστρεφόταν η βλάβη αυτή, δήλωσε ο Arendash.

Η ερευνητική ομάδα εξέθεσε ποντίκια σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα ισοδύναμα με αυτά που εκλύονται από κινητό τηλέφωνο που ακουμπά σε κεφάλι ανθρώπου για 2 ώρες καθημερινά, για διάστημα 7 έως 9 μηνών.

Στο τέλος του διαστήματος αυτού οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η έκθεση στα κινητά τηλέφωνα εξουδετέρωσε τη συσσώρευση βήτα αμυλοειδούς, πρωτεΐνης, η οποία αποτελεί προθάλαμο της νόσου. Τα ποντίκια που έπασχαν από Alzheimer έδειξαν βελτίωση και αναστροφή της παθολογίας του εγκεφάλου .

Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα εμποδίζουν τη συσσώρευση της πρωτεΐνης αυτής στον εγκέφαλο, δήλωσε ο Arendash.Πρόσθεσε ότι η ομάδα τροποποιεί το πείραμα για να διαπιστώσει αν μπορούν να αποκτήσει αποτελέσματα πιο σύντομα και να αρχίσει τα πειράματα στους ανθρώπους.

Παρά τις έρευνες δεκαετιών, υπάρχουν λίγες αποτελεσματικές αγωγές και όχι θεραπεία για τη νόσο Alzheimer. Πολλές αγωγές που φάνηκαν υποσχόμενες στα ποντίκια δεν είχαν επίδραση στους ανθρώπους.

Υπάρχει πρόσφατη διχογνωμία σχετικά με το αν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα από τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν καρκίνο του εγκεφάλου.

Ο ερευνητής Chuanhai Cao δήλωσε ότι η έρευνα στα ποντίκια αποτελεί περαιτέρω ένδειξη ότι η μακροχρόνια χρήση κινητών τηλεφώνων δεν είναι επιβλαβής για τον εγκέφαλο.

Οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Αμερικανική 'Ενωση για τον Καρκίνο και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας έχουν καταλήξει ότι οι επιστημονικές ενδείξεις μέχρι σήμερα δεν υποστηρίζουν κάποιο αρνητικό πρόβλημα υγείας να σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων.
‘Journal of Alzheimer's Disease.’

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια