Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

8 σημάδια πως ο φίλος σου σε παχαίνει

Γνώρισες τον άντρα των ονείρων σου, έπεσε στα πόδια σου, οι φίλοι σου τον αγάπησαν, η μαμά σου σύντομα τον θέλει για γαμπρό της και ακόμα και ο μπαμπάς σου έδωσε την ευχή του.
Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι πως όσο πιο ευτυχισμένη γίνεσαι τόσο πιο στενό νιώθεις το τζιν σου.
Είναι πολύ πιθανόν τώρα που είσαι........

σε σχέση να μην χρειάζεται πια να κάνεις δίαιτα ή να γυμνάζεσαι τόσο όσο παλιά, και αυτό που ήθελες πάντα (μια σχέση) να σε έχει οδηγήσει να βάλεις μερικά κιλά (αυτό σίγουρα δεν το ήθελες).
Σας παρουσιάζουμε τους δικούς μας 8 λόγους, γιατί το να βρεις έναν άντρα σημαίνει ότι χάνεις τη μέση δαχτυλίδι σου... και τι μπορείς να κάνεις για να την ξανακερδίσεις.
  • Τρώτε τις ίδιες μερίδες φαγητών
Υπάρχει λόγος που οι άντρες καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες την ημέρα από ότι οι γυναίκες (σε περίπτωση που αναρωτιέστε, 2500 καταναλώνουν οι άντρες και 2000 οι γυναίκες). Είναι πιο μεγαλόσωμοι, έχουν περισσότερο μυικό ιστό και έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ενέργεια και λίπος για να βγάλουν την ημέρα. Γι αυτό είναι εντάξει γι αυτούς να τρώνε μεγάλες μερίδες στα γεύματά τους, ενώ εσύ πρέπει να τρως μικρότερες που ταιριάζουν καλύτερα στις διατροφικές σου ανάγκες. Αλλά αν στον φίλο σου αρέσει να αναλαμβάνει εκείνος κάθε φορά το βραδινό φαγητό, μπορεί να σε σερβίρει το ίδιο τεράστιο πιάτο με φαγητό που θα έδινε στον εαυτό του και κατά συνέπεια το πλεόνοσμα θερμίδων από το οποίο και καταστρέφεται η σιλουέτα σου. Επανάλαβε μετά από εμάς: "Πρέπει να ελέγχω τις μερίδες, πρέπει να ελέγχω τις μερίδες..."
  • Τον αφήνετε να κάνει τα ψώνια για το φαγητό
Εάν μένεις με τον σύντροφό σου, είναι πολύ πιθανόν τον ψυγείο σου να είναι γεμάτο με πράγματα που κανονικά δεν θα αγόραζες από το σουπερμάρκετ. Λουκάνικα, αναψυκτικά, τα χθεσινά αποφάγια και φυσικά μπύρα, αφήνοντας ελάχιστο χώρο για υγιεινά προϊόντα που σε βοηθάνε να παραμένεις αδύνατη. Εκτός και αν έχεις υπερφυσική θέληση και εγκράτεια, μερικές από τις παραπάνω παχυντικές λιχουδιές θα βρεθούν σίγουρα μέσα στο σώμα σου. Οπότε πάτα πόδι, και ενημέρωσέ τον ότι από δω και πέρα εσύ θα κάνεις τα ψώνια του σουπερμάρκετ ή ακόμα καλύτερα δώσε του μια λίστα και στείλε τον να τα κάνει εκείνος για σένα.
  • Κοιμάσαι λιγότερο από πριν
Αν η υγιεινή διατροφή και η έντονη άσκηση έχουν παραμείνει ανέπαφες κατά τη διάρκεια της σχέσης σου, αλλά ακόμα έχεις πάρει κάποιο αξιοσημείωτο ποσοστό βάρους, τότε η αιτία μπορεί να βρίσκεται στο πόσο κοιμάσαι. Αν το άλλο σου μισό είναι κουκουβάγια ή του αρέσει να βλέπει αργά τηλεόραση σε αντίθεση με σένα, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά. Η έλλειψη ύπνου κάνει δύσκολο για το σώμα σου για διεκπεραιώσει τις βασικές του λειτουργίες, όπως είναι η καύση των θερμίδων, και μια επακόλουθη διαταραχή των ορμονών σου μπορεί να οδηγήσει σε λιγούρα για φαγητό μέσα στην μέρα. Φυσικά, τώρα που είσαι με κάποιον μπορεί να υπάρχει και άλλος λόγος που δεν κοιμάστε αρκετά - απλά σιγουρέψου ότι το σεξ δεν έχει αλλάξει τη ρουτίνα ύπνου σου, και να στοχεύεις να κοιμάσαι 8 ώρες χωρίς διακοπή.
  • Σταμάτησες να προσπαθείς
Βρήκες σύντροφο - αποστολή εξετελέσθη! Γιατί πια να προσπαθείς να φαίνεσαι όμορφη; Δυστυχώς, πολλές γυναίκες συνειδητά ή υποσυνείδητα επαναπαύονται όταν η σχέση τους γίνεται μακροχρόνια, ακόμα και αν η υγεία τους (για να μην αναφέρουμε και τη σχέση αυτή καθεαυτή) μπορεί να υποφέρει. Στην πραγματικότητα, έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BioPsychoSocial Medicine εντόπισε πως οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανόν να καταφέρουν να χάσουν βάρος. Ενώ είναι υπέροχο που δεν παλεύεις με την κάθε θερμίδα, η αυτοπεποίθησή σου θα εξαφανιστεί όταν κοιταχτείς στον καθρέφτη μία μέρα και συνειδητοποιήσεις ότι τα κιλά που πήρες έχουν φύγει εκτός ελέγχου. Αντί να φτάσετε και οι δύο σας σε ένα τέλμα, αρχίστε να γυμνάζεστε και να τρώτε πιο υγιεινά μαζί σαν ζευγάρι. Το κουράγιο και υποστήριξη που θα δίνετε ο ένας στον άλλον θα κάνει πιο εύκολο να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
  • Δεν είναι ειλικρινής για το πως φαίνεσαι
Όταν ρωτάς τον σύντροφό σου "με κάνει παχιά αυτό το ρούχο;" ή "ο ποπός μου δείχνει μεγάλος με αυτό το παντελόνι", πως απαντάει; Η απάντησή του μπορεί να πει πολλά για την σχέση σας και για τις μελλοντικές προοπτικές του σώματός σου. Οι πλειοψηφία των αντρών, ανεξάρτητα από το πως πραγματικά φαίνεστε, φυσικά και θα απαντήσουν με ένα ηχηρό "όχι" για να έχουν την ψυχική τους ηρεμία. Είναι γλυκό που δεν θέλει να πληγώσει τα αισθήματά σου, αλλά αν βάζεις βάρος τότε πρέπει να το μάθεις, και αυτή η (με καλή πρόθεση) έλλειψη ειλικρίνειας δεν κάνει καλό ούτε σε σένα ούτε στη σχέση σου. Δεν υπάρχει κάτι κακό με το να σε ενημερώσει πως έχεις πάρει μερικά κιλά. Αυτό θα σε κρατήσει προσγειωμένη και θα σου δώσει ώθηση να κάνεις κάτι για να το αντιμετωπίσεις, πράγμα από το οποίο θα επωφεληθείτε και οι δύο στο μέλλον.
  • Απορροφά όλο τον χρόνο σας
Η γυμναστική είναι από τους καλύτερους τρόπους για να έχετε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας. Ένα διάλειμμα που τόσο έχετε ανάγκη για να ξεφύγετε από τη δουλειά και τον περίγυρο και να μαζέψετε τις σκέψεις σας, να ανεβάσετε τους καρδιακούς ρυθμούς και να κάψετε μερικές εκατοντάδες θερμίδες. Και ξαφνικά, αποκτάς μία υπέροχη σχέση και όλος ο ελεύθερος χρόνος σου γρήγορα αλλάζει σε χρόνο για "εκείνον και μένα". Φυσικά και θέλετε να περνάτε χρόνο μαζί, και όταν βρίσκεσαι στο δίλλημα ανάμεσα στο να ιδρώσεις στο γυμναστήριο ή να μείνεις με τον μεγάλο σου έρωτα, τι στα αλήθεια θα κερδίσει; Και πάλι, θα πρέπει ή να γυμνάζεστε μαζί ή να του ξεκαθαρίσεις πως η γυμναστική είναι αναπόσταστο κομμάτι της ζωής σου και δεν είναι διατεθιμένη για το θυσιάσεις στο βωμό της πραγματικής αγάπης. Αν είναι σωστός απέναντί σου, θα σε βοηθήσει να βρεις χρόνο για όλα.
  • Τρώτε έξω πιο συχνά
Ρομαντικά δείπνα για δύο και συχνά ραντεβού με το άλλο σου μισό είναι καλά και αναγκαία. Σου δίνουν την ευκαιρία να δεθείς και να επικοινωνήσεις με τον άλλον μακριά από περισπασμούς όπως η τηλεόραση και ο καναπές. Αλά δεν είναι μόνο το πορτοφόλι σου που θα βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση. Τρία γεύματα, παχυντικά πιάτα και όλο αυτό το κρασί είναι καλά για την καρδιά, αλλά τρομερό για την περιφέρεια σου/ Αντί να πηγαίνετε έξω μια ή δυο φορές την εβδομάδα, μαγειρέψτε μαζί υγιεινά, χαμηλά σε λίπος γεύμα και όταν βγαίνεται έξω, πιείτε κρασί σε ποτήρι και επιτρέψτε στον εαυτό σας γλυκό μια στο τόσο. Θα μας ευχαριστείτε την επόμενη φορά που ανέβετε στην ζυγαριά.
  • Περνάτε όλη την ώρα στο κρεβάτι
"Και που είναι το κακό σε αυτό;", σε ακούω να αναρωτιέστε. Και έχετε δίκιο. Το σεξ είναι ένα απαραίτητο συστατικό της σχέση σας και χωρίς αυτή τη σπίθα, δεν θα είστε πολύ μαζί σαν ζευγάρι. Αλλά αν περνάτε πολλά τεμπέλικα πρωινά στο κρεβάτι αντί να κάνε κάτι πιο ενεργητικό, τότε πολύ σύντομα μπορεί να προσέξετε μερικά έξτρα παχάκια πάνω στο σώμα σας. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Obesity, βρήκε πως ζευγάρια που συζούν για πάνω από δύο χρόνια είναι λιγότερο πιθανόν να είναι σωματικά δραστήρια, ενώ ο γυναίκες είναι πιο πιθανόν να υποφέρουν από παχυσαρκία. Είναι καλό πράγμα που έχεις σχέση, απλά μην την αφήσεις να καταστρέψει τον υγιεινό τρόπο ζωής και αυτή την υπέροχη σιλουέτα που τόσο κόπο έκανες για να την αποκτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια