Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πάστα φλώρα

.
Σας αρέσει η πάστα φλώρα και την φτιάχνετε συχνά ή την αγοράζετε έτοιμη.
Μάθετε να τη λέτε και σωστά.
Το πραγματικό της όνομα δεν είναι πάστα φλώρα, όπως έχει συνηθίσει να την αποκαλεί ο Έλληνας, αλλά πάστα φρόλα.
Η πάστα φρόλα έλκει την καταγωγή της από την Ιταλία και είναι μια....

εκδοχή της λεγόμενης πατ-μπριζέ. Φρόλα σημαίνει θριφτή, δηλαδή ζύμη που όταν ψηθεί τρίβεται εύκολα και δεν είναι στουπέτσι.
Θα μου πείτε βέβαια πόσα ζαχαροπλαστεία την κάνουν θριφτή και τραγανή και δίκιο θα έχετε.
Ωστόσο εμείς οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για το σωστό.
Και για να τη δοκιμάσετε μόνες σας, σας δίνουμε μια συνταγή για τη νηστίσιμη εκδοχή της. Ακολουθείστε την.

Υλικά για 12 κομμάτια
250 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
1/2 κιλό μαρμελάδα (όποια γεύση θέλετε)
1 φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές κονιάκ
1/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο

Τρόπος παρασκευής
Χτυπάτε στο μίξερ το σησαμέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Χαμηλώνετε ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάτε 1-2 λεπτά. Παίρνετε τα 2/3 της ζύμης, την απλώνετε σε μια φόρμα για τάρτα και ρίχνετε από πάνω τη μαρμελάδα. Κόβετε και πλάθετε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες, που τις τοποθετείτε κάθετα και οριζόντια πάνω από τη μαρμελάδα. Ψήνετε το γλυκό στο φούρνο, στους 180° C, μέχρι να ροδίσει.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια