Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μικρός οδηγός για σκι

* Τα απαραίτητα
Οι λευκές πίστες έχουν το δικό τους κώδικα ντυσίματος που περιλαμβάνει καταρχάς ένα παντελόνι του σκι (ή σαλοπέτα) και ένα μπουφάν.
Αποφύγετε τα κατάλευκα σύνολα, γιατί αν και φαντάζουν υπέροχα πάνω στο χιόνι, καθιστούν τον σκιέρ ουσιαστικά....

αόρατο όταν έχει ομίχλη, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχημάτων.
Αν είστε οπαδοί της λευκής εμφάνισης, φροντίστε τουλάχιστον να το "σπάσετε" με χρωματιστά αξεσουάρ. Αυτά περιλαμβάνουν την ισοθερμική μπλούζα που θα φορέσετε μέσα από το ντε - πιες σύνολο και το σκούφο ο οποίος είναι απαραίτητος καθώς διατηρεί το κεφάλι σας ζεστό.
Διαλέξτε έναν που καλύπτει καλά τα αφτιά, γιατί η θερμοκρασία δεν αστειεύεται και πέφτει συχνά και κανένας σκιέρ, ούτε καν οι πρωταθλητές του giant slalom, δεν μπορεί να έχει επιδόσεις αξιώσεων στο σπορ όταν κρυώνει. Εξίσου απαραίτητα με το σκούφο είναι ένα ζευγάρι γάντια με fleece επένδυση.
Ένα άλλο αξεσουάρ είναι τα γυαλιά σε στιλ μάσκας, καθώς δεν μπορείτε να κάνετε σκι χωρίς αυτά όταν έχει χιονοθύελλα ή ομίχλη. Τις ηλιόλουστες μέρες μπορείτε να χαρείτε το αγαπημένο σας σπορ φορώντας ένα ζευγάρι γυαλιά του σκι με φακούς - καθρέπτες που αντανακλούν την ακτινοβολία για να προστατέψετε τα μάτια σας από τον εκτυφλωτικό ήλιο του βουνού.
Σε ό τι αφορά τις μπότες και τα πέδιλα (μαζί με μπατόν) μπορείτε να τα νοικιάσετε στα ski resorts. Ωστόσο είναι προτιμότερο να αγοράσετε το δικό σας εξοπλισμό, αν θέλετε να ασχοληθείτε σοβαρά με το σπορ, αφού τα ενοικιαζόμενα - ειδικά στην Ελλάδα - είναι συνήθως παλαιάς τεχνολογίας και συνεπώς "ξεπερασμένα"
* Καταλύματα
Στην Ελλάδα εκτός από τον Παρνασσό, που είναι φημισμένος και για τη νυχτερινή ζωή της Αράχοβας, θα χαρείτε το χιόνι στα Καλάβρυτα και στη Βασιλίτσα, όπου το τοπίο είναι πραγματικά αλπικό, οπότε θα μπορέσετε να κάνετε σλάλομ μέσα σε έλατα.
* Ομορφιά και χιόνι
Για να γίνετε η βασίλισσα του χιονιού και να μην καταλήξετε με έγκαυμα στο τέλος της ημέρας, χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (spf 40+) και ένα αντίστοιχο στικ για τα χείλη, που εκτός από τον ήλιο έχουν να αντιμετωπίσουν και το "σκάσιμο" από το κρύο. Όσο για το apres ski night life, που είναι ιδιαίτερα έντονο σε κάποια χιονοδρομικά θέρετρα εντός και εκτός συνόρων, δεν θα χρειαστείτε πολλά προϊόντα μακιγιάζ, αφού το ελαφρά ηλιοκαμένο χρώμα που χαρίζει το σκι στο βουνό κολακεύει την επιδερμίδα. Για τις βραδινές σας εμφανίσεις θα χρειαστείτε ένα lipgloss με λίγο χρώμα, μια απαλή σκιά για τα βλέφαρα και άφθονη μαύρη μάσκαρα.
* Επιπλέον συμβουλές
Οι καταλληλότεροι για να σας μυήσουν στα μυστικά των σπορ του βουνού είναι οι δάσκαλοι του σκι. Νοικιάστε τις υπηρεσίες τους με την ώρα ή με την ημέρα για πιο posh καταστάσεις, που βέβαια θα σας στοιχίσουν λίγο ακριβότερα.
Μην παραλείπετε το πρωινό στο ξενοδοχείο για να έχετε καλύτερες επιδόσεις στην πίστα.
Όταν νιώσετε τα πόδια σας να τρέμουν ή να καίνε οι μύες στους μηρούς, είναι ώρα να σταματήσετε τα σλάλομ και να απολαύσετε μια κούπα ζεστή σοκολάτα. Τα περισσότερα ατυχήματα στο σκι γίνονται εξαιτίας της κούρασης και της υπερεκτίμησης των δυνάμεών μας.
Glam

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια