Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πιστόριους: στη φυλακή της Πρετόρια

Σε μία από τις πιο σκληρές φυλακές του κόσμου ο Πιστόριους! 
Η κάθειρξη σε πενταετή φυλάκιση που επιβλήθηκε στον Όσκαρ Πιστόριους θα στείλει τον Παραολυμπιονίκη στη φυλακή της Πρετόρια, που θεωρείται ένα από τα πιο σκληρά σωφρονιστικά....

ιδρύματα του κόσμου!
Ο Όσκαρ Πιστόριους μπορεί να θεωρείται πως έπεσε στα «μαλακά», με την ποινή πέντε ετών η οποία του επιβλήθηκε, όμως ο Νοτιοαφρικανός μόνο ανώδυνα δεν θα εκτίσει τα χρόνια αυτά.
Τον 27χρονο Παραολυμπιονίκη περιμένει ένα από τα πιο σκληρά σωφρονιστικά ιδρύματα του κόσμου.
inner
Η κεντρική φυλακή της Πρετόρια, η οποία μετονομάστηκε πρόσφατα σε «Kgosi Mampuru Management Area II» είναι γνωστή στη Νότιο Αφρική για τις εκτελέσεις δια απαγχονισμού κατά τη διάρκεια του Απαρτχάιντ.
inner
Προφανώς, όμως, ο Πιστόριους δεν κινδυνεύει από κάτι τέτοιο, αλλά η συγκεκριμένη φυλακή θεωρείται φυτώριο αντιμαχόμενων συμμοριών, βιασμών και ασυμβίβαστων δεσμοφυλάκων, αλλά και πως έχει λυγίσει τους πιο αδίστακτους εγκληματίες τη χώρας.
inner
Συγκεκριμένα, μερικά από τα χαρακτηριστικά που έχουν κάνει το «Kgosi Mampuru Management Area II»… κολαστήριο, είναι η χρονική διάρκεια κατά την οποία παραμένουν οι κρατούμενοι μέσα στα κελιά τους, η οποία είναι 23 ώρες!
inner
Επίσης, οι έγκλειστοι απειλούνται καθημερινά με βιασμό από μέλη συμμοριών που ζητούν χρήματα για προστασία. Μάλιστα, σε περίπτωση ανυπακοής, οι συμμορίες διατάζουν κρατούμενους που είναι φορείς του AIDS να βιάσουν εκείνους που δεν υπάκουσαν στις εντολές τους. Το… τελετουργικό, μάλιστα, ονομάζεται «slow puncture»!
inner
Βέβαια, ο Πιστόριους θα απολαύσει ιδιαίτερης μεταχείρισης, αφού οι υπεύθυνοι των φυλακών θα κατασκευάσουν ειδικό κελί για τη διαμονή του, ενώ θα μπορεί να κρατήσει το προσθετικά του μέλη. Ωστόσο θα υποχρεούται να τα παραδίδει στους δεσμοφύλακες κάθε βράδυ.
inner
Νίκος Παπακαλός

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια