Γαρίδες με μαστίχα

Βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια;
Ξετρελάνετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα με μία πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που θα τους κάνουν να γλείφουν τα δάχτυλά τους....:

Υλικά για 4 άτομα
- 16 μεγάλες γαρίδες (Νο1)
- 2 φρέσκα κρεμμμυδάκια
- 1 ποτήρι κρασιού λικέρ μαστίχα
- ½ κουταλάκι γλυκού σκόνη μαστίχας
- Χυμό από ένα lime
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι φρεσκοτριμένο
- Αλάτι

Εκτέλεση:
Σωτάρουμε με ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σε δυνατή φωτιά τις γαρίδες (τις οποίες έχουμε αλευρώσει ελαφρώς) για μερικά δευτερόλεπτα και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και αφού σωταριστεί το μείγμα, σβήνουμε με το λικέρ μαστίχα.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη σκόνη μαστίχας, και αμέσως μετά το χυμό του lime. Ανακατεύουμε για να αναδειχθούν τα αρώματα και σβήνουμε το φαγητό.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Το πιάτο μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι στον ατμό, βραστά λαχανικά ή βραστά χόρτα.

Σημείωση: Παρά την απλή και γρήγορη εκτέλεση, η συνταγή απαιτεί προσοχή στους χρόνους μαγειρέματος (μετρημένο σωτάρισμα της γαρίδας γιατί θα σκληρύνει) αλλά και στις θερμοκρασίες, γιατί υπάρχει κίνδυνος η μαστίχα να πικρίσει, αν η ένταση είναι υψηλή ή αν το μείγμα της συνταγής παραβράσει.
του Γιώργου Κούτρα

Related Posts