Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συμβουλές για τις αγορές από τη λαϊκή

Όσοι επιλέγουν να ψωνίζουν από τη λαϊκή αγορά της γειτονιάς τους θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους, τους βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούν πριν από κάθε τους αγορά.

*  Η σωστή ώρα:

Η καλύτερη ώρα για ψώνια στη λαϊκή αγορά είναι νωρίς το πρωί. Γύρω στις 8 το πρωί ο κόσμος δεν είναι πολύς, τα προϊόντα είναι φρέσκα και έχετε μεγάλη άνεση στο να διαλέξετε αυτά που προτιμάτε.
Είναι αλήθεια πως όσο πλησιάζει το μεσημέρι οι τιμές μειώνονται αλλά μειώνεται και η ποιότητα των φρούτων και λαχανικών που αγοράζετε.
*  Η επιλογή των προϊόντων:
Σύμφωνα με την άποψη που εκφράζουν και οι επιστήμονες, είναι καλό να ψωνίζετε με τη "μέθοδο του ουράνιου τόξου". Δηλαδή, το καλάθι σας θα πρέπει να γεμίσει με μια ποικιλία αγαθών σε διαφορετικούς χρωματισμούς που προσφέρουν τα φρούτα και τα λαχανικά. Επιλέξατε τα προϊόντα που θα αγοράσετε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο κόκκινα, κίτρινα, πράσινα και μοβ.
*  Βιολογική ή συμβατική λαϊκοι αγορά;
Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι διατροφολόγοι  συνιστούν να επιλέγουμε βιολογικά προϊόντα που έχουν παραχθεί με φυσικό τρόπο, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων. Βέβαια, οι τιμές είναι υψηλότερες σε σχέση με τα προϊόντα των κοινών αγορών.
Καλό θα ήταν να επισκεφθείτε μια βιολογική λαϊκή αγορά στη γειτονιά σας για να συγκρίνετε τις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων σας. Αν διαπιστώσετε πως μπορείτε να αντεπεξέλθετε οικονομικά, αξίζει να την προτιμήσετε, καθώς το κόστος δεν είναι τρομακτικά διαφορετικό. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να βρείτε προϊόντα καλής ποιότητας και στις κοινές αγορές.
*  Προσοχή στις ποσότητες:
Η σημασία της λαϊκής αγοράς είναι να έχετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά στο τραπέζι σας. Αν αγοράζετε μεγάλες ποσότητες, είναι σίγουρο πως δεν θα τις καταναλώσετε μέσα σε μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα τα φρέσκα προϊόντα να αλλοιωθούν. Αγοράστε τόσα όσα ξέρετε πως θα καταναλώσετε μέχρι την επόμενη εβδομάδα.
*  "Ναι" στις παράπλευρες αγορές.
Πλέον, οι λαϊκές αγορές έχουν μετατραπεί σε μικρά παζάρια, καθώς εκεί μπορεί κανείς να βρει από τρόφιμα μέχρι εργαλεία και ρούχα. Η ποικιλία διαφορετικών και χρήσιμων προϊόντων είναι μεγάλη γι αυτό μη διστάσετε να αγοράσετε και προϊόντα οικιακής χρήσης, ή ρούχα από τη λαϊκή αγορά. Είναι οικονομικότερα και δεν διαφέρουν σε ποιότητα από εκείνα των καταστημάτων.
*  Σούπερ μάρκες ή λαϊκή αγορά;
Τα μεγάλα σούπερ μάρκετ είναι πλέον εφοδιασμένα με πλήθος φρούτων και λαχανικών που διατηρούν στα ψυγεία τους. Αν ψάχνετε κάποιο εξωτικό φρούτο, προτιμήστε το σούπερ μάρκετ, είναι πιο πιθανό να το βρείτε. Κατά τα άλλα, οι λαϊκές αγοράς σάς προσφέρουν μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών σε διαφορετικές τιμές και από διαφορετικούς τόπους προέλευσης.
Έξυπνο χρήμα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια