Πίτσα τηγανιτή

Ο καθένας μπορεί να βάλει ότι υλικό θέλει.

Τι χρειαζόμαστε:
Ζύμη:
225 γρ. φαρινάπ
2 κ. σ. λάδι
4 κ. σ. νερό

Γέμιση:
4-5 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα
1 φλ. τσαγιού θρυματισμένη φέτα
1/2 φλ.τσ. τσένταρ τριμμένο
2 κ.σ. λάδι
1 φλ.τσ. μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
ρίγανη ξερή
βασιλικό φρέσκο

Πώς το κάνουμε:
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, αλάτι και πιπέρι.
Κάνουμε μια τρύπα και ρίχνουμε λάδι και νερό. Ανακατεύουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη (αν σφίγγει πολύ βάζουμε λιγο νερό).
Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια στρογγυλή ζύμη, τόση όσο το τηγάνι μας.
Ζεσταίνουμε σ' ενα αντικολλητικό τηγάνι ΛΙΓΟ λάδι και τηγανίζουμε 5' μέχρι να ψηθεί η βάση και να ροδίσει.
Αναποδογυρίζουμε σε πιάτο, ξαναβάζουμε λίγο λάδι και ψήνουμε κι απο την άλλη μεριά, ενώ βαζουμε απο πάνω τον πελτέ, ντοματάκια και τα υπόλοιπα υλικά μας.
Αφου ψηθεί για 5'-6' τη βάζουμε στο γκρίλ να λιώσουν τα τυριά.
sintagespareas.gr

Related Posts