Η ιστορία του τσαγιού

Η ιστορία του τσαγιού ξεκίνησε στην Κίνα το 2737 π.Χ.
Το ανακάλυψε ο αυτοκράτορας Shan Nung. κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού στην αυτοκρατορία του. Ο θρύλος λέει πως, την ώρα που έβραζε νερό, ένα ρεύμα παρέσυρε φύλλα από κάποιο γειτονικό θάμνο και αυτά κατέληξαν στο ξεσκέπαστο τσουκάλι.
Πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει, τα φύλλα άρχισαν να βράζουν και να χρωματίζουν το νερό.
Ο Shan Nung μύρισε το γλυκό άρωμα και δοκίμασε το πρώτο τσάι. Στη χώρα συναντάμε όλες τις ποικιλίες τσαγιών : λευκό, πράσινο, Wulong και μαύρο.
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες).
Tα αντιοξειδωτικά είναι φυσικά συστατικά που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Related Posts