Παγωτό ροδάκινο

Υλικά
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Για 4-6 άτομα
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
300 γραμμάρια ροδάκινα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Από 2 ροδάκινα τα κόβουμε σε κομματάκια για το παγωτό
1 1/2 κούπα φρέσκο γάλα με λιπαρά
1 κούπα κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

Εκτέλεση
Πλένουμε με άφθονο νερό και καθαρίζουμε τα ροδάκινα.
Στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το φρέσκο γάλα.
Πολτοποιούμε στη δυνατή ταχύτητα του μπλέντερ για 5-6 λεπτά.
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.
Αδειάζουμε στο μπολ και τον πολτό από το μπλέντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μία ώρα προκειμένου να κρυώσει καλά.
Ρίχνουμε το κρύο μείγμα στη μηχανή παγωτού και παρασκευάζουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Μόλις ετοιμαστεί το παγωτό, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό αεροστεγές μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες μέχρι να το καταναλώσουμε.
Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλουμε σε ένα μπολ βάλτε 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος, και να προσθέσετε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια.
Τοποθετήστε ένα μικρότερο μπολ στο παγωμένο νερό.
Προσθέτετε το μείγμα του παγωτού, ανακατεύοντας αργά με ένα σύρμα μέχρι να παγώσει αρκετά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες και είναι έτοιμο.
sidagi.gr/ www.radiokalloni.gr

Related Posts