Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι πρέπει να προσέχετε στα δωμάτια των ξενοδοχείων

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και πολλοί από εμάς είτε βρισκόμαστε ήδη σε διακοπές είτε πρόκειται να πάμε εντός των επόμενων ημερών.

Ας δούμε λοιπόν τί πρέπει να προσέχουμε όταν μπούμε στο δωμάτιο που έχουμε νοικιάσει για τις διακοπές μας (είτε ενοικιαζόμενο δωμάτιο είτε δωμάτιο ξενοδοχείου):

-Στα δωμάτια ξενοδοχείων μερικές από τις πιο συνηθισμένες περιοχές που έχουν βακτήρια και μικρόβια είναι η βρύση και ο νεροχύτης, το καζανάκι της τουαλέτας, το κάτω μέρος του καθίσματος της λεκάνης της τουαλέτας, αλλά και το πάτωμα του ντους.

-Επίσης, ενδέχεται το πάπλωμα ή σκέπασμα του κρεβατιού ενός ξενοδοχείου να μην έχει καθαριστεί σωστά, όποτε καλό είναι να τραβήξετε το πάνω σκέπασμα ή την παπλωματοθήκη προς το τέλος του κρεβατιού και αποφύγετε να έρθετε σε επαφή με αυτό όσο μπορείτε.

-Επίσης, συνιστάται να απολυμάνετε την βρύση στο νεροχύτη, τον πάγκο του μπάνιου, τη λαβή της τουαλέτας και τις βρύσες στο ντους, τοποθεσίες που επίσης καραδοκούν πολλά βακτήρια.

-Η απολύμανση είναι απαραίτητη και σε όλες τις λαβές θυρών, ντουλάπας, συμπεριλαμβανομένης της εισόδου και του μπάνιου, καθώς και το τηλέφωνο, το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, του κλιματιστικού, και το ψυγείο, εάν το δωμάτιο διαθέτει.

-Επίσης, καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε τα ποτήρια που έχει το δωμάτιο. Είτε μπορείτε να τα πλύνετε με ένα δικό σας σφουγγάρι είτε να χρησιμοποιήσετε καινούργια, πλαστικά ποτήρια που θα έχετε φέρει μαζί σας.

-Κάτι ανάλογο ισχύει και με τις παγοθήκες (μεταλλικοί κάδοι για πάγο), καθώς και αυτοί συχνά παραβλέπονται στον καθαρισμό του δωματίου. Έρευνα έδειξε ότι πολλές φορές αυτοί οι κάδοι χρησιμοποιούνται από φιλοξενούμενους για να κάνουν εμετό, στην συνέχεια απλά ξεπλένονται με νερό και τοποθετούνται πίσω στον πάγκο!

-Πρέπει επίσης να ελέγξετε το δωμάτιό σας μόλις μπείτε για ενδείξεις ότι μπορεί να έχει κοριούς. Τέτοιες ενδείξεις είναι τα σκούρα σημάδια στα σεντόνια και στα έπιπλα.

-Το χαλί στα δωμάτια των ξενοδοχείων φιλοξενεί επίσης, πολλά μικρόβια. Τα πόδια σας δεν πρέπει ν” ακουμπούν στο βρώμικο χαλί και ποτέ μην αφήνετε τα ρούχα σας στο πάτωμα.
news.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια