Σφακιανή πίτα

Υλικά
1 κιλό αλεύρι
100 γρ.λάδι + επιπλέον για το τηγάνισμα
100 γρ. ρακή
1 κουτ. γλυκού αλάτι
όσο χλιαρό νερό χρειαστεί
1 κιλό μυζήθρα

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το λάδι, τη ρακή, το αλάτι και το νερό και κάνουμε μια μαλακή ζύμη.
Την αφήνουμε για μία ώρα σκεπασμένη.
Κάνουμε μπαλάκια με τη μυζήθρα όσο ένα αυγό.
Κόβουμε τη ζύμη σε αντιστοίχου μεγέθους μπαλάκια, τα πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη μας να γίνουν χοντρά κομμάτια ζύμης και κλείνουμε το κάθε μπαλάκι μυζήθρας μέσα σε κάθε ζύμη.
Φτιάχνουμε έτσι μερικά "πουγκιά", τα οποία βάζουμε σε μια πάνινη πετσέτα.
Πατάμε το κάθε πουγκί που έχει δημιουργηθεί λίγο με το χέρι, να ανοίξει, και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Το πιέζουμε ξανά σιγά - σιγά, έτσι ώστε να ανοίξουμε μια λεπτή πίτα.
Τις ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά σε αντικολλητικό τηγάνι με μία κουταλιά λάδι την καθεμιά και τις σερβίρουμε ζεστές με μέλι.

Related Posts