Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βλίτα με γλιστρίδα γιαχνί με φέτα στην κατσαρόλα

Η γλιστρίδα ή αντράκλα φυτρώνει μόνη της παντού.Γι αυτό και σε πολλά μέρη της Ελλάδας δεν την αξιοποιούν όσο θα της άξιζε.
Τρώγεται ωμή, αλλά μπορεί να δέσει άψογα και μαγειρεμένη με βλίτα 
Υλικά (για 6 άτομα) : 
1 κιλό βλίτα πλυμένα καλά
1 κιλό γλιστρίδα πλυμένη καλά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε κύβους
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Μόλις ξανθύνει, προσθέτουμε το σκόρδο.
Έπειτα από 1-2 λεπτά προσθέτουμε τα βλίτα και τη γλιστρίδα και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε και τα γιαχνίζουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και 1 φλιτζάνι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τη φέτα που έχουμε κόψει σε κύβους.
Προσοχή, αν η φέτα είναι αλμυρή, πρέπει να είμαστε φειδωλοί στο αλάτι.
Στο πιπέρι ας είμαστε γενναιόδωροι.
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια