Banoffee Pie – Μπανόφι

Το πραγματικό, Αγγλικό μπανόφι έχει βάση τάρτας, τα μπισκότα degistive εξυπηρετούν την «εύκολη πλευρά » της συνταγής… άν θέλετε όμως να απολαύσετε το Banoffee Pie, ακολουθήστε την συνταγή
της Ολγιάννα Γκ., θα το λατρέψετε!....

Τα υλικά
για την την ζύμη
350 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 gr. βούτυρο
35 gr. άχνη ζάχαρη
1 αυγό

για την καραμέλα, Dulce de leche
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα

για την κρέμα σαντυγί
500 gr. κρέμα γάλακτος πλήρες
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη

Επιπλέον θα χρειαστείτε
4-5 μπανάνες
100 gr. σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση Συνταγής
Προετοιμασία

η καραμέλα, Dulce de leche
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κουτιά με το ζαχαρούχο.
Προσοχή αφαιρούμε τις ετικέτες και βάζουμε μία φλούδα λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα.
Καλύπτουμε με νερό την κατσαρόλα.
Προσέχουμε να μην εξατμιστεί το νερό, άν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Βράζουμε 5 ώρες.
Αφαιρούμε τα κουτιά από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ανοίξουμε.

η ζύμη
Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπώλ.
Τυλίγουμε την ζύμη με σελοφάν και την βάζουμε στο ψυγείο για 30′ λεπτά.
Ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη και μιας λαδόκολλας ανοίγουμε ένα λεπτό στρογγυλό φύλλο περίπου 2-2,5 χιλιοστών πάχους και διαμέτρου όσο η φόρμα της τάρτας που θα χρησιμοποιήσουμε.
Απλώνουμε το φύλλο σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας, πιέζοντας το φύλλο στα τοιχώματα με τα δάχτυλά μας και κόβοντας το φύλλο που εξέχει.
Με την βοήθεια ενός πηρουνιού κάνουμε τρύπες στην τάρτα.
Τοποθετούμε 2 χούφτες ρεβύθια ή φασόλια πάνω στην τάρτα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αφαιρούμε τα όσπρια.

η κρέμα σαντυγί
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε μεταλλικό κάδο μέχρι να σφίξει και κατόπιν τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Η ολοκλήρωση
Τοποθετούμε την βάση σε μια πιατέλα.
Στρώνουμε το ένα κουτί ζαχαρούχο.
Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια.
Προσθέτουμε από πάνω το δεύτερο ζαχαρούχο.
Καλύπτουμε με την σαντυγί.
Τρίβουμε την σοκολάτα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
Βάζουμε στο ψυγείο 3 με 4 ώρες και σερβίρουμε.

Related Posts