Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τούρτα σοκολάτα σε 10 βήματα

.
Τραγανό μπισκότο στην βάση, η καλύτερη κρέμα-μους σοκολάτας που έχω φάει ανάμεσα, και ένα σοκολατένιο fudge στην κορυφή απλά απογειώνουν αυτό το γλυκό.
Μη σας φανεί βουνό, αν ακολουθήσετε τα 10 βήματα της παρασκευής, θα είναι έτοιμη πριν το καταλάβετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι όρεξη:
Υλικά
Για την βάση
35-40 μπισκότα τύπου oreo
200 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα
2 κρόκοι
1 αυγό
65 γρ. ζάχαρη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
330 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Για το fudge σοκολάτας
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
125 γρ. κρέμα γάλακτος
170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. άχνη

Μπάλες σοκολάτας για τη διακόσμηση
 Εκτέλεση
1. Ξεκινάμε με την βάση. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο μέχρι να σταθεροποιούνται.

2. Σε ένα τσέρκι με διάμετρο 24 εκ. στρώνουμε το μπισκότο να κάνει μία λεία και ίσια βάση. Αν θέλουμε το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 για να σταθεροποιηθεί καλύτερα.

3. Συνεχίζουμε με την κρέμα. Σε μπεν μαρί χτυπάμε με σύρμα το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη για 7-8 λεπτά περίπου μέχρι να ασπρίσουν. Το σκεύος δεν πρέπει να ακουμπάει την επιφάνεια του νερού του μπεν μαρί.

4. Κατεβάζουμε από την φωτιά και χτυπάμε στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να κρυώσει.

5. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα. Αφού κρυώσει την προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Σε αυτό το σημείο θα δείτε την σοκολάτα να σφίγγει απότομα, μην φοβηθείτε,  έτσι πρέπει.

6. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε 2-3 κουταλιές από την σαντιγί μέχρι να λειάνει το μίγμα, κι έπειτα συνεχίζουμε με την υπόλοιπη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα σιλικόνης.

7. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και βάζουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες να σταθεροποιηθεί.

8. Για το fudge σοκολάτας χτυπάμε στο μίξερ την άχνη με το βούτυρο να αφρατέψουν.

9. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την περιχύνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε στο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα .

10. Αδειάζουμε πάνω από την παγωμένη κρέμα και κάνουμε νερά με την σπάτουλα σιλικόνης. Διακοσμούμε με τις μπάλες σοκολάτας και βάζουμε στην κατάψυξη για άλλη μία ώρα. Βγάζουμε και αφαιρούμε το τσέρκι. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
Ελένη Εντζερίδου-Food blogger www.geusis.blogspot.gr-Marie Claire Food

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια