Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πως αντιμετωπίζουν τα ζώδια την κρίση ηλικίας

Ξαφνικά, έρχεται η ερώτηση: Πόσο χρονών είστε; Πως μπορεί μια τόσο μικρή φράση να μας πιέζει και να μας αγχώνει τόσο πολύ; Μια φράση που προσπαθεί να μας βάλει όρια στο πως νοιώθουμε, πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε πως πρέπει να δείχνουμε! Μα, γιατί να υπάρχει αυτή η μονάδα μέτρησης; Γιατί να μην ορίζει ο καθένας όπως θέλει την ωριμότητα ή την παιδικότητα του;
Και δεν είναι μόνο οι γυναίκες που δυσκολεύονται να πουν την ηλικία τους. Η εποχή μας αγαπά την νεανικότητα, έτσι άνδρες, γυναίκες αισθανόμαστε «υποχρεωμένοι» να κρύβουμε την ηλικία μας! Όλοι; Μάλλον όχι καθώς υπάρχουν και ζώδια που εξομολογούνται την αλήθεια χωρίς φόβο αλλά με πάθος, ενώ είναι απόλυτα συμβιβασμένα με την ηλικία τους..
Κριός
Ένας Κριός σε κρίση ηλικίας, αρχίζει να παλιμπαιδίζει, ξεκινά τα σπορ και τις δραστηριότητες, φορτώνει το χρόνο του με καινούρια χόμπι και φυσικά, γίνεται αρκετά ανταγωνιστικός με τα άτομα που είναι πιο νεαρά από εκείνον. Στην κρίσιμη ερώτηση λοιπόν: «Πόσο χρονών είσαι;», ο Κριός, ως ζώδιο της ειλικρίνειας που είναι, θα σου δώσει την αληθινή απάντηση, όμως θα σου τονίσει το γεγονός, ότι νιώθει και λειτουργεί ως πολύ νεότερος!

Ταύρος
Ο Ταύρος, περνά κάτι περίεργες φάσεις, που μπορεί να αισθάνεται και αρκετά μεγαλύτερος από ότι είναι και αυτό συμβαίνει όταν δει σιγά-σιγά τα σημάδια του χρόνου να εμφανίζονται στο πρόσωπο ή στο σώμα του. Μπορεί να το πάρει κατάκαρδα και να χρειαστεί χρόνο για να συμβιβαστεί ή και να παραδεχτεί ότι πλέον έχει μεγαλώσει, ότι δεν είναι πλέον παιδάκι. Θα το ρίξει λοιπόν στο φαΐ και, όταν δει ότι οι κοιλίτσες έχουν αρχίσει να ξεχειλίζουν, τότε παίρνει την απόφαση να ανανεωθεί! Το ρίχνει λοιπόν στις τέχνες, στην μουσική, στον χορό και φυσικά στο σεξ, για να ανέβει και πάλι ψυχολογικά.

Δίδυμοι
Μην περιμένεις από έναν Δίδυμο να παραδεχτεί την ηλικία του, μάλιστα μπορεί πολύ εύκολα να σε ξεγελάσει και να τον περάσεις για πολύ μικρότερο από ότι είναι. Ο Δίδυμος έχει το ταλέντο να προσαρμόζεται εύκολα στο πέρασμα του χρόνου και φυσικά, μπορεί να ταιριάξει με όλες τις ηλικίες. Τις περισσότερες φορές ο χρόνος δεν αφήνει ούτε στο σώμα του και προπάντων, ούτε στην ψυχή του τα σημάδια του, είναι το «αιώνιο παιδί»! Την κρίση ηλικίας θα την περάσει, όταν θα αναγκαστεί από τις συνθήκες γύρω του, να περιορίσει τις ελευθερίες του. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να κάνει την επανάστασή του και να θέλει να ζήσει και πάλι από την αρχή την παρατεταμένη εφηβεία του!

Καρκίνος
Όπως και το κρασί γίνεται πιο εύγευστο με το πέρασμα των ετών, έτσι και ο Καρκίνος αποκτά άλλη χάρη όταν μεγαλώνει σε ηλικία. Δεν τον ενοχλεί και τόσο πολύ να παραδέχεται την ηλικία του και συμβιβάζεται εύκολα με το πέρασμα του χρόνου, αφού είναι της άποψης ότι κάθε ηλικία έχει τις χαρές της. Σαφώς, υπάρχει κάποια στιγμή που και αυτός μπορεί να νιώσει ανασφάλεια, φόβο και δυσαρέσκεια με το πέρασμα των ετών. Αυτό στους περισσότερους Καρκίνους συμβαίνει όταν αποχωριστούν την οικογένειά τους, όταν τα παιδιά τους μεγαλώσουν. Όταν λοιπόν περνούν ένα μεταβατικό στάδιο στη ζωή τους, τότε ξεκινούν τις αναπολήσεις και ξεκινά η κρίση ηλικίας.
Λέων
Ο Λέοντας πράγματι περνά κρίση ηλικίας και αυτό συμβαίνει αρκετά νωρίς, ακόμα και από τα πρώτα «…άντα»! Θέλει να μείνει όμορφος, λαμπερός και γοητευτικός και οι ρυτίδες ή οι άσπρες τρίχες είναι πράγματι ο εχθρός του. Ο Λέοντας, όταν περνά «κρίση ηλικίας», θέλει να επιβεβαιωθεί, να νιώσει ότι και πάλι περνά η «μπογιά» του. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να επιδιώξει το φλερτ με άτομα που είναι νεαρότερα στην ηλικία από αυτόν ή να συνεχίζει να διατηρεί στο ντύσιμο του το πιο νεανικό στυλ. Σε κάθε περίπτωση, μια είναι η απάντηση που πρέπει να δώσεις σε κάθε Λέοντα, για να τον αναπτερώσεις: «Μα εσύ μοιάζεις 10 χρόνια πιο μικρός»!

Παρθένος
Ο Παρθένος μπορεί και αυτός να σε ξεγελάσει με την ηλικία του, όχι επειδή ο ίδιος θα θελήσει να σου πει ψέματα, αλλά επειδή μοιάζει νεότερος από ότι είναι. Δεδομένου ότι είναι άνθρωπος της λογικής, θα παραδεχτεί το πόσο χρονών είναι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν τον «πονά» η σκέψη ότι έχει μεγαλώσει. Όταν περνά κρίση ηλικίας ο Παρθένος, αρχίζει τη σωματική άσκηση, την υγιεινή διατροφή και την δίαιτα, προκειμένου να διατηρήσει την φυσική του κατάσταση σε καλά επίπεδα. Αν λοιπόν δεις τον Παρθένο να χτυπά συνέχεια κάρτα στο γυμναστήριο, ξέρεις ποιος είναι ο λόγος!

Ζυγός
Είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν Ζυγό να συμβιβαστεί με την ηλικία του, δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτεί πόσο χρονών είναι και είναι όλο υπεκφυγές και λογοπαίγνια, όταν του κάνεις την κρίσιμη ερώτηση. Ο Ζυγός είναι ο πρώτος στη λίστα των ζωδίων που θα επισκεφτούν τα ινστιτούτα αισθητικής για μεσοθεραπεία ή bottox, προκειμένου να δώσει λάμψη και σφριγηλότητα στο πρόσωπό του, ώστε να μην υπάρχει τίποτα που θα μαρτυρά τα χρόνια του. Μην τον φέρνεις λοιπόν σε δύσκολη θέση, συζητώντας ή θυμίζοντάς του ότι τα χρόνια πέρασαν. Κάνε του καλύτερα ένα κομπλιμέντο, για να του ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση!

Σκορπιός
Αν κάνεις σε έναν Σκορπιό την ερώτηση «Πόσο χρονών είσαι», το πιο πιθανό είναι να σου απαντήσει «Εσένα τι σε νοιάζει;»! Δεν του αρέσει να μαρτυρά τα χρόνια του, παρόλο που ο ίδιος κατά βάθος χαίρεται την ωριμότητα και την σοφία που έχουν αφήσει πάνω του τα έτη που πέρασαν. Ένας Σκορπιός, όταν περνά κρίση ηλικίας, θα κλειστεί για λίγο στον εαυτό του, στη συνέχεια όμως θα προσπαθήσει να επιβεβαιωθεί και να ανέβει ψυχολογικά. Πώς θα το καταφέρει αυτό; Μα φυσικά, εξασκώντας το αγαπημένο του άθλημα: το σεξ!
Τοξότης
Η επιπολαιότητα και η ελαφρότητα που τον διακρίνουν σε κάθε έκφραση και δραστηριότητά του, ξεγελούν τον καθένα και είναι και οι λόγοι που τον κάνουν να δείχνει αρκετά νεότερος από ότι είναι. Η ενεργητικότητά και η παιδιάστικη συμπεριφορά του, τον κάνουν να δείχνει ότι δεν πρόκειται να μεγαλώσει. Ο Τοξότης δεν συμβιβάζεται εύκολα με την ηλικία του, δεν παραδέχεται ούτε στον ίδιο του τον εαυτό ότι πλέον μεγάλωσε. Όταν αρχίζει να συνειδητοποιεί το πόσο χρονών είναι, παθαίνει την λεγόμενη κρίση ηλικίας και αρχίζει τα ταξίδια, προσπαθώντας να ζήσει την κάθε στιγμή σαν να είναι τελευταία.

Αιγόκερως
Ο Αιγόκερως είναι από τα λίγα ζώδια που τα πάει καλά με το πέρασμα του χρόνου. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραδεχτεί την ηλικία του, αφού είναι της άποψης ότι κάθε άνθρωπος γίνεται πιο ώριμος, πιο σοφός και πιο γοητευτικός όταν μεγαλώνει. Στη μοναδική περίπτωση λοιπόν που θα τον δεις να περνά κρίση ηλικίας, είναι αν κάποια στιγμή συμβεί ένα γεγονός, που του επιβεβαιώσει ότι κάποιος νεότερος μπορεί να είναι αρκετά καλύτερος από αυτόν. Αυτό για παράδειγμα μπορεί να συμβεί στη δουλειά του, αν κάποιος νεότερος από αυτόν πάρει προαγωγή, γιατί έχει περισσότερα προσόντα.

Υδροχόος
Όσο και να προσπαθήσεις, όσο και να τον πιέσεις, ο Υδροχόος δεν πρόκειται πότε να παραδεχτεί την ηλικία του, εκτός και αν με τρόπο ρίξεις το βλέμμα σου στην ταυτότητά του. Δεν θέλει να μεγαλώσει και προσπαθεί να διατηρήσει την νεότητά του με κάθε τρόπο. Θα κάνει σχέσεις (φιλικές ή ερωτικές) με άτομα που είναι πιο νεαρά από εκείνον και θα ζήσει τις εφηβικές του τρέλες, αρκεί να πείσει τον εαυτό του και τους γύρω του, ότι δεν πρόκειται να μεγαλώσει ποτέ!

Ιχθείς
Ο Ιχθύς δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε ξεγελάσει και να μην σου πει ψέματα για την ηλικία του. Είναι βέβαιο ότι, αν τον ρωτήσεις πόσων χρονών είναι, θα σου πει ένα νούμερο, αν όμως του κάνεις την ίδια ερώτηση μετά από μερικές μέρες, θα δηλώσει κάτι άλλο για να σε μπερδέψει. Ο Ιχθύς μπορεί να συμβιβαστεί με την ηλικία του, αλλά θεωρεί ότι οι άλλοι γύρω του μπορεί να μην κάνουν το ίδιο, για αυτό και προσπαθεί να τους κρυφτεί, λέγοντας τα ψεματάκια του!
astrologos

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια