Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χρύσπα

H Χρύσπα είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια.
Γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου του 1982 στον Πειραιά.
Το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο προέρχεται από το βαφτιστικό της όνομα, που είναι Χρυσάνθή-Παγώνα (Χρύσ-Πα).
Σε πολύ μικρή ηλικία εγκαταστάθηκε στην....

Αίγινα όπου πέρασε τα παιδικά και τα εφηβικά της χρόνια.
Σπούδασε πιάνο, φωνητική και κλασική κιθάρα, ενώ για δεκατρία χρόνια έκανε κλασικό μπαλέτο.
Αρχικά σκόπευε να ακολουθήσει τη Σχολή της Φυσικής Αγωγής, όμως η γνωριμία της με τη Σοφία Βόσσου της άλλαξε τη γνώμη. Αποφάσισε σε ηλικία 18 ετών να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι.
Το 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο "Τώρα".
Το χειμώνα του 2004 κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Χρύσπα", που έκανε επιτυχία, κυρίως με τραγούδια των Πήγασος όπως το "Μου Κάνει Πλάκα ο Θεός", "Φεύγω Για Το Επτά" και είναι αυτά τα τραγούδια που την εισήγαγαν δυναμικά στην συνείδηση του κοινού, αλλά και στη νυχτερινή ζωή της χώρας.
Το 2005-2006 συνεργάστηκε με πολλά ονόματα του χώρου, όπως ο Γιώργος Τσαλίκης, η Έλλη Κοκκίνου, ο Θέμης Αδαμαντίδης και η Καλομοίρα.
Στις 7 Δεκεμβρίου του 2005 επανακυκλοφόρησε το άλμπουμ Χρύσπα, αυτή τη φορά με την προσθήκη ενός καινούργιου κομματιού, του Άντρες 100%, το οποίο έκανε κι αυτό μεγάλη επιτυχία. Το 2006 κυκλοφόρησε το άλμπουμ της "Πόσα Χρωστάω".
Σε αυτή τη δισκογραφική δουλειά η Χρύσπα τραγούδησε και ένα ντουέτο με το Θέμη Αδαμαντίδη, με τίτλο "Μείνε".
Στη συνέχεια, το 2007 κυκλοφορεί το άλμπουμ "Καθρέφτης", ξανασυνεργάζεται με το δίδυμο των επιτυχιών Πήγασος, και το άλμπουμ σημειώνει εξαιρετική επιτυχία με τα δύο πρώτα singles "Μια Στιγμή" και "Σ' Ευχαριστώ Που Εφυγες" να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των ραδιοφωνικών charts.
Αυτός ο δίσκος θεωρείται ότι έδωσε στη Χρύσπα νέο "ειδικό βάρος", και την επανέφερε στις επιτυχίες για ακόμα μια φορά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια