Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η ΑΕΚ λέει αντίο στον Γιώργο Αμερικάνο

Μετά από τρία χρόνια σοβαρών προβλημάτων με την υγεία του, εξαιτίας διπλού εγκεφαλικού επεισοδίου, ο μυθικός ηγέτης της «Ένωσης», άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 71 ετών.
Τις τελευταίες ημέρες, βρισκόταν στην μονάδα αναζωογόνησης του ΚΑΤ, καθώς είχαν παρουσιαστεί νέες επιπλοκές στην υγεία του.
Το συλλυπητήριο μήνυμα του υπ. Αθλητισμού για το Γιώργο Αμερικάνο:

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος για το θάνατο του Γιώργου Αμερικάνου, του μυθικού αρχηγού της ΑΕΚ:
«Υπάρχουν αθλητές που προκαλούν το θαυμασμό μας με τις επιδόσεις τους. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που κερδίζουν επιπλέον τη συγκίνησή μας με το ήθος, την αγωνιστικότητα, την ποιότητα και τη διάρκεια της προσφοράς τους. Ο Γιώργος Αμερικάνος διακρίθηκε ανάμεσά τους ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’60. Και έως το τέλος δεν έπαψε να βάζει τρίποντα στις καρδιές μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:
"Η ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Αμερικάνου που "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ύστερα από χρόνια ταλαιπωρία αφού αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του.
Ο Γιώργος Αμερικάνος υπήρξε ο κορυφαίος αθλητής της ομάδας μας στο
μπάσκετ.
Κατέκτησε 6 πρωταθλήματα (1963,1964,1965,1966,1968,1970) και αναδείχθηκε 2 φορές πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η σημαντικότερή του στιγμή στην ομάδα ήταν το 1968 ως Αρχηγός στον μεγάλο Τελικό απέναντι στη Σλάβια Πράγας, όταν ο Σύλλογος έγραψε μια από τις πιο ένδοξες σελίδες στην ιστορία του με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης στο μπάσκετ, του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου από ελληνική ομάδα."
Ήταν ο ηγέτης της ΑΕΚ στο Final Four του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης τη σεζόν 1965-66.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια