Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έφυγε η ηθοποιός Μιράντα Οικονομίδου

Μία σπουδαία θεατρίνα, η Μιράντα Οικονομίδου -ήταν ιδρυτικό μέλος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με μακρόχρονη θητεία στο Εθνικό Θέατρο- «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών αφήνοντας ένα αναντικατάστατο κενό στο ελληνικό θέατρο.
Τη βαθύτατη θλίψη για την αξέχαστη ηθοποιό εξέφρασε το Κρατικό Θέατρο Ελλάδος που...

για να τιμήσει τη μνήμη της θα καταθέσει ένα συμβολικό ποσό στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό.

Η Μιράντα Οικονομίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1920 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού. Η πρώτη εμφάνισή της ήταν το 1943 στην παράσταση της Λυρικής Σκηνής «Μία νύχτα στη Βενετία». Ακολούθησε το ντεμπούτο της στο Εθνικό με τα ανεβάσματα των έργων του Μολιέρου «Ο κύριος Ντε Πουρσονιάκ» και «Ο Ταρτούφος». Με υποτροφία του γαλλικού κράτους συνέχισε τις θεατρικές σπουδές της στο Παρίσι και το 1946 επέστρεψε στη σκηνή του Εθνικού, όπου παρέμεινε έως το 1954.
Παντρεμένη με τον ηθοποιό Αλέκο Πέτσο, η Μιράντα Οικονομίδου ξεκίνησε το 1963 τη θητεία της στο ΚΘΒΕ με τον «Ματωμένο γάμο» του Λόρκα. Η συνεργασία της με το ΚΘΒΕ της χάρισε μοναδικές στιγμές στο θεάτρο και συμμετοχές σε κλασσικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου όπως ο«Βασιλιάς Ληρ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, «Ο γλάρος» του Άντον Τσέχωφ, «Ο μισάνθρωπος» του Μολιέρου, «Ο επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ και τόσα άλλα.

Συμμετείχε συνολικά σε 51 παραστάσεις ενώ ο τελευταίος ρόλος της στο ΚΘΒΕ ήταν η Εντνα στο «Μία ευαίσθητη ισορροπία» του Αλμπι (1991). Συμμετείχε στη σειρά Θέατρο στο Ραδιόφωνο το 1976, στο έργο «Τόπο στα νιάτα». Στην τηλεόραση ερμήνευσε τη μάνα στη σειρά της ΥΕΝΕΔ του 1982 «Ο Φονιάς», βασισμένη στο έργο του Βιζυηνού «Ποίος ήτο ο φονεύς του αδελφού μου».
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια