Ταμπουλέ (Tabbouleh) με ελληνική γεύση

Μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα που μπορείτε να απλαύσετε και σαν κυριώς πιάτο το καλοκαίρι.
μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Υλικά:
200 γρ. πλιγούρι
3 ντομάτες καθαρισμένες χωρίς σπόρια κομμένες κυβάκια
2 αγγούρια χωρίς σπόρους ψιλοκομμένα με την φλούδα τους
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2 ματσάκια φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι και καλύπτουμε με χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστεί.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να απορροφήσει το νερό.
Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το πλιγούρι, τις ντομάτες, τα αγγούρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζουμε ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Related Posts