Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

10 χώρες που εργάζονται λιγότερες ώρες.

Ποιοι λαοί δουλεύουν λιγότερο!!!
Αν σκέφτεσαι να μεταναστεύσεις …. να ποιες χώρες να προτιμήσεις !
Νέα έρευνα του ΟΟΣΑ αναδεικνύει τις χώρες που έχουν τις λιγότερες εργάσιμες ώρες ανά εβδομάδα.
Στον δεκάλογο των χωρών φιγουράρουν η πλειοψηφία των Σκανδιναβικών χωρών, αποδεικνύοντας ότι το μοντέλο της αυξημένης παραγωγικότητας με λιγότερες ώρες εργασίας είναι πετυχημένο:
Ολλανδία
Ώρες εργασίας ανά εβδομάδα: 29
Μέσος ετήσιος μισθός: 47.000 δολάρια
Η τετραήμερη εργάσιμη εβδομάδα είναι σχεδόν στάνταρ στην Ολλανδία, ειδικά μεταξύ των εργαζόμενες μητέρων.
Περίπου 86% των απασχολούμενων μητέρων εργαζόταν 34 ώρες ή λιγότερο κάθε εβδομάδα το περασμένο έτος, σύμφωνα με τα ολλανδικά στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης. Μεταξύ των πατέρων, περίπου το 12% εργάστηκε επίσης μια μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα.
Η Ολλανδική νομοθεσία προωθεί μια ισορροπία εργασίας-ζωής και την προστασία των εργαζομένων με μερική απασχόληση. Όλοι οι εργαζόμενοι δικαιούνται πλήρως ημέρες διακοπές, μητρότητας και πατρότητας. Ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2000, δίνει επίσης στους εργαζομένους το δικαίωμα να μειώσουν τις ώρες τους σε ένα χρονοδιάγραμμα μερικής απασχόλησης, διατηρώντας παράλληλα τη δουλειά τους, την ωριαία αμοιβή, την υγειονομική περίθαλψη και pro-rated οφέλη.
Συνολικά, το σύνολο του εργατικού δυναμικού δουλεύει κατά μέσο όρο περίπου 29 ώρες την εβδομάδα - το χαμηλότερο από κάθε βιομηχανική χώρα, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.
Δανία
Μέσος όρος ωρών την εβδομάδα: 33
Μέσος ετήσιος μισθός: 46000 αμερικανικά δολάρια
Όταν ο ΟΟΣΑ κατέτασσε έθνη με βάση την ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής του περασμένου έτους, η Δανία βγήκε στην κορυφή.
Η κουλτούρα εργασίας στη Δανία είναι παρόμοια με εκείνη στην υπόλοιπη Σκανδιναβία. Ευέλικτα
ωράρια εργασίας είναι κοινά και καταβάλλεται ο χρόνος διακοπών άφθονα.
Δανοί εργάζονται μέσο όρο 33 ώρες την εβδομάδα και έχουν δικαίωμα τουλάχιστον πέντε εβδομάδες επίδομα αδείας κάθε χρόνο.
Εν τω μεταξύ, οι εργατικοί νόμοι της Δανίας βασίζεται σε μια ιδέα που ονομάζεται " ευελιξία με ασφάλεια "- ένα μοναδικό μοντέλο στο οποίο είναι εύκολο για τους εργοδότες είτε μισθώνουν είτε απολύουν εργάτες, οι εργαζόμενοι προστατεύονται επίσης από ένα γενναιόδωρο δίχτυ ασφαλείας της κυβέρνησης. Οι παροχές ανεργίας μπορεί να διαρκέσουν έως και δύο χρόνια.
Νορβηγία
Μέσος όρος ωρών την εβδομάδα: 33
Μέσος ετήσιος μισθός: $ 44.000
Η εργατική νομοθεσία της Νορβηγίας είναι από τις πιο γενναιόδωρες στον κόσμο,  χορηγεί στους εργαζόμενους το ελάχιστο 21 ημέρες που καταβάλλονται για διακοπές το χρόνο και συχνά επιτρέποντας στους γονείς με μικρά παιδιά το δικαίωμα να μειώσουν τις ώρες τους.
Επιπλέον, η άδεια μητρότητας μπορεί να επεκταθεί σε 43 εβδομάδες με πλήρεις αποδοχές, ή 53 εβδομάδες σε μειωμένη αμοιβή.
Η μερική απασχόληση είναι κοινή, ιδίως μεταξύ των γυναικών, και σε γενικές γραμμές, οι εργαζόμενοι κατά μέσο όρο εργάζονται 33 ώρες την εβδομάδα.
Ιρλανδία
Μέσος όρος ωρών την εβδομάδα: 34
Μέσος ετήσιος μισθός: $ 51000
Ο μέσος όρος ωρών εργασίας στην Ιρλανδία έχει μειωθεί σημαντικά κατά τα τελευταία 30 χρόνια. Οι Ιρλανδοί εργάζονταν κατά μέσο όρο περίπου 44 ώρες την εβδομάδα το 1983 , ενώ κατά μέσο όρο περίπου 34 ώρες το 2012.
Μέρος της μείωσης οφείλεται σε μαζική έξοδο από θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης καλλιέργειας (συνήθως οι αγρότες αναφέρουν περισσότερες ώρες εργασίας από ό, τι οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα).
Εν τω μεταξύ, θέσεις μερικής απασχόλησης έχουν αυξηθεί με ταχύτερους ρυθμούς από ό, τι η συνολική απασχόληση - μια τάση λόγω της περιορισμένης αγοράς εργασίας.
Γερμανία
Μέσος όρος ωρών την εβδομάδα: 35
Μέσος ετήσιος μισθός: $ 40.000
Η εργασία μερικής απασχόλησης είναι ήδη όλο και πιο συχνή στη Γερμανία με την πάροδο του χρόνου, αλλά έγινε ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.
Από το 2012, περίπου 1 στους 4 Γερμανούς εργάτες ήταν σε μερικής απασχόλησης χρονοδιαγράμματα.
Η Γερμανία είχε το work-sharing προγράμματα σε ισχύ εδώ και δεκαετίες, αλλά έκανε μια ειδική ώθηση εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης να πείσει περισσότερους εργοδότες να μειώσουν τις ώρες, ως εναλλακτική λύση για την απόλυση των εργαζομένων. Ως μέρος της πολιτικής, που είναι γνωστή ως Kurzarbeit στα γερμανικά, η κυβέρνηση αποδίδει μερικώς σε εργαζόμενους για την απώλεια του μισθούς τους.
Η κατανομή της εργασίας εν μέρει πιστώνεται με την εξοικονόμηση θέσεων εργασίας και μειώνοντας το ποσοστό ανεργίας της χώρας. Η ανεργία στη Γερμανία ήταν πρόσφατα, γύρω στο 5%, ενώ παραμένει πάνω από το 7% στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ελβετία
Μέσος όρος ωρών την εβδομάδα: 35
Μέσος ετήσιος μισθός: $ 50.000
Ελβετοί είναι μερικοί από τους πιο ευτυχισμένους λαούς στον κόσμο, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.
Αυτό θα πρέπει να είναι καμία έκπληξη, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι κερδίζουν σχεδόν το ίδιο με το μέσο Αμερικανό εργαζόμενο, αλλά εργάζονται 155 ώρες λιγότερο κάθε χρόνο.
Ένα επιβλητικό 79% του ενεργού πληθυσμού της χώρας απασχολείται, το υψηλότερο από κάθε βιομηχανική χώρα.
Συγκριτικά, μόνο το 67% των Αμερικανών ηλικίας 15 έως 65 ετών έχουν μια θέση εργασίας.
Βέλγιο
Μέσος όρος ωρών την εβδομάδα: 35
Μέσος ετήσιος μισθός: $ 44.000
Το Βέλγιο θέλει να αποτρέψει τους εργαζόμενους από το να καούν.
Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση δημιούργησε " διακοπή της σταδιοδρομίας . "
Κάθε Βέλγος εργαζόμενος έχει δικαίωμα σε ένα έτος διάλειμμα κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της off, ο εργαζόμενος λαμβάνει αποζημίωση από την κυβέρνηση.
Το Βελγικό δίκαιο παρέχει επίσης στους εργαζομένους 15 εβδομάδες άδεια μητρότητας και άδεια πατρότητας 10 ημερών, εκτός από αυτό, μέχρι και τρεις μήνες γονικής άδειας, η οποία μπορεί να ληφθεί έως το 12ο έτος της ηλικίας του παιδιού.
Βέλγοι εργάζονται κατά μέσο όρο 35 ώρες την εβδομάδα, και σε έναν ολόκληρο χρόνο, κατά μέσο όρο περίπου 210 λιγότερες ώρες από τους αμερικανικούς εργαζομένους.
Σουηδία
Μέσος όρος ωρών την εβδομάδα: 36
Μέσος ετήσιος μισθός: 38,000 δολάρια
Η Ομάδα Εργασίας Πολιτισμού στη Σουηδία είναι σε μεγάλο βαθμό από τις συμφωνίες με τα εργατικά συνδικάτα.
Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις έχουν ασκήσει πίεση για μια βαθμιαία μικρότερη εβδομάδα εργασίας με την πάροδο του χρόνου, καθώς και οι ευέλικτες ώρες εργασίας και τηλεργασίας. Η μερική απασχόληση κυριαρχείται από γυναίκες εργαζόμενες σε τέτοιο βαθμό που, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ταχθεί υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών να εργάζονται περισσότερες ώρες.
Κατά μέσο όρο, οι Σουηδοί εργάζονται περίπου 143 λιγότερες ώρες από τους Αμερικανούς εργαζόμενους κάθε χρόνο.
Αυστραλία
Μέσος όρος ωρών την εβδομάδα: 36
Μέσος ετήσιος μισθός: 45.000 δολάρια
Η Αυστραλιανή νομοθεσία θέτει την επίσημη εβδομάδα εργασίας στις 38 ώρες, και ο μέσος Αυστραλός λειτουργεί σχεδόν τόσο.
Η αυστραλιανή κυβέρνηση ψήφισε νέα πρότυπα εργασίας για το 2009, για 10 ελάχιστα προστασίας για τους εργαζόμενους. Οι προϋποθέσεις αυτές παρέχουν στους εργαζομένους το δικαίωμα για τις αργίες, αποζημιώσεις και μια ποικιλία σεναρίων, συμπεριλαμβανομένης της κοινότητας εργασίες συντήρησης.
Ιταλία
Μέσος όρος ωρών την εβδομάδα: 36
Μέσος ετήσιος μισθός: 34.000 δολαρίων
Όπως η Γερμανία, η ιταλική κυβέρνηση έχει ενθαρρύνει την κατανομή της εργασίας για δεκαετίες.
Εν τω μεταξύ, η μέγιστη εβδομαδιαία διάρκεια εργασίας για εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης είναι 40 ώρες και οι υπερωρίες περιορίζονται σε 8 ώρες πάνω από αυτό. Οι εργοδότες μπορούν να αντιμετωπίσουν πρόστιμα, εάν οι εργαζόμενοι πρέπει να υπερβαίνει το ποσό αυτό.
Οι εργαζόμενοι δικαιούνται επίσης τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες πληρωμένες διακοπές κάθε χρόνο.
- 11 χώρες που εργάζονται σκληρότερα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια