Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σκύρος: SKYROS ISLAND

Ένας ανεξερεύνητος παράδεισος στην καρδιά του Αιγαίου, περιμένει να τον ανακαλύψετε...!! Επιβιβαστείτε στον "Αχιλλέα" από το λιμάνι της Κύμης στην Εύβοια και σε μιάμιση ώρα θα αντικρίσετε τη φιλόξενη και πολλά υποσχόμενη Σκύρο.
Φτάνοντας, σας υποδέχονται μαζί με τα θαλασσοπούλια, οι μυρωδιές από το θυμάρι και τα βότανα, που σμίγουν μεθυστικά με τη θαλασσινή αύρα, από τις μικρές βραχονησίδες που ορίζουν το απάνεμο λιμάνι της Λιναριάς.
΄Ενα παιχνίδι με τις αισθήσεις τώρα αρχίζει...!!
Η υδάτινη αγκαλιά της Σκύρου είναι μπροστά σας έτοιμη να σας εκπλήξει, να σας συναρπάσει, να σας ξεκουράσει!!
Αφεθείτε σε ένα πέπλο μυστηρίου που ορίζεται από κάστρα και νύμφες, όρμους και βότσαλα, ήθη και έθιμα, που συνθέτουν το μωσαϊκό των πιο γοητευτικών αντιθέσεων.
΄Ενας λαογραφικός πλούτος θα σας διηγηθεί την ιστορία του σκυριανού πολιτισμού μέσα από τα κεραμικά, τα ξυλόγλυπτα, τα κεντίδια και τα υφαντά, ενώ οι αγορές με τα τοπικά καλούδια περιμένουν να σας γνωρίσουν με τον πλούτο που παράγει η σκυριανή αγροοικονομία.
Κι όλα αυτά, με φόντο τον παραδοσιακό οικισμό, που τυλίγεται με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του γύρω από το βράχο με το βυζαντινό κάστρο του ΄Αη Γιώργη.
Από εκεί, περιπλανηθείτε στα πετρόχτιστα καλντερίμια ανάμεσα σε εκκλησιές και σε πλατείες, κοιτάξτε μέσα από τα ξώπορτα τα σκυριανά αρχοντικά της μεγάλης στράτας και ξαποστάστε στις πεζούλες της πλατείας της αιώνιας ποίησης στο Μπρούκ.
Εδώ από το ωραιότερο μπαλκόνι του Αιγαίου, θαυμάστε το γεωγραφικό πλούτο με θέα, ατέλειωτες ακρογιαλιές και ηλιοβασιλέματα που καθρεπτίζονται σε κρυστάλλινα βαθυγάλανα νερά, ιδανικά για εξερευνητικές εξορμήσεις, καταδύσεις και θαλάσσια σπορ.
Μισή πευκόφυτη, μισή δασώδης η Σκύρος, προσφέρεται και για ορειβατικές αναμετρήσεις, έχει δάση από κέδρα και σφεντάμια, με μονοπάτια που οδηγούν σε ξωκλήσια που μοιάζουν με αετοφωλιές, σε οροπέδια με λίμνες όπου δροσίζεται το μοναδικό στο κόσμο σκυριανό αλογάκι, ιδανικό για ιππασία με παιδιά.
Οι σκυριανοί με το μόχθο της απλής ζωής, θα ταξιδέψουν στο χτες τον επισκέπτη, που αναζητά ένα τόπο ατόφιο ο οποίος διατηρεί αναλλοίωτο το χρώμα του.
Ένα πέρασμα από το καλντερίμι της κεντρικής αγοράς του νησιού, μια καλημέρα, ένα κέρασμα και θα νοιώσεις φιλοξενούμενος από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου σε αυτή την ιδιαίτερη γειτονιά της γης, γιατί ο σκυριανός ξέρει να την κρατά καλά φυλαγμένη, για να την προσφέρει σε εσάς, που θα την επισκεφθείτε...!!!
Η επιλογή που δεν θα σε προδώσει...
Ανακάλυψέ την!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια